Skip to main content
Please wait...

Komandantica i ministrica Glamoč: Vlada donijela zaključak o zabrani i javnih i privatnih okupljanja sa više od 20 osoba u KS

azra.djozo (29, Mar 2020)

Na današnjoj redovnoj press konferenciji javnosti se obratila i komandantica Štaba civilne zaštite i ministrica komunalne privrede i infrastrukture KS Nihada Glamoč te tom prilikom istakla kako je Vlada KS na svom jutrošnjem vanrednom zasjedanju donijela zaključak kojim će se sva okupljanja, i javna i privatna, sa više od 20 osoba zabraniti.

Dodala je kako će ova organizirana sa 20 i manje osoba morati poštovati propisanu socijalnu distanca te sve aktere adekvatno opremiti zaštitom opremom – maskama i rukavicama.

 „Ono što naše sugrađene najviše interesuje jeste ograničenje kretanja za mlade do 18 godina i starije od 65 godine, odnosno pitanja da li će ta naredba biti ukinuta. Međutim, ovim putem apelujem da poštuju ovu naredbu jer Štab civilne zaštite i Vlada KS, preko opštinskih štabova i Civilnog križa, čini maksimalne napore da svi iznad 65 godina dobiju pomoć“, objasnila je komandantica i ministrica Glamoč.

Odgovarajući na pitanje građana kazala je i kako nema razloga za zasutavljanje grijanja, kao što je to trenutno na Alipašinom polju.

Najavila je i da se nastavlja sa dezinfekcijom javnih površina i svih stambenih jedinica,i ta će aktivnost biti završena u roku tri dana.