Vlada Kantona Sarajevo

Press konferencija posvećena organizaciji i održavanju Europskog skijaškog kupa za žene na Bjelašnici, u disciplini SuperG – poziv medijima

Poštovane kolegice i kolege,

 

Obavještavamo Vas da će se sutra /četvrtak/, 8. septembra 2022. godine, sa početkom u 10:00 sati, održati press konferencija posvećena organizaciji i održavanju Europskog skijaškog kupa za žene na Bjelašnici, u disciplini SuperG.

Press konferencija će biti upriličena u VIP salonu, na prvom spratu Olimpijske dvorane Zetra.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) donijela je konačnu odluku i uvrstila Bjelašnicu u kalendar velikih skijaških takmičenja za 2023. godinu.

Prisutnim predstavnicima medija i javnosti na press konferenciji će se obratiti direktor KJP “ZOI '84” Jasmin Mehić i Sead Čaušević, kao član Organizacionog odbora.

Također je planirano obraćanje i premijera Kantona Sarajevo Edina Forte i ministra privrede KS Adnan Delić, u ime Vlade Kantona Sarajevo, koja je svojom podrškom OC Bjelašnica i Igman omogućila kandidaturu za organizaciju ove utrke.

Na kraju konferencije direktnim video linkom iz Čilea javit će se i trenutno naše najveće skijaško ime Elvedina Muzaferija, kako bi iznijela svoje mišljenje o održavanju ove utrke.

 

Potvrda prisustva predstavnika medija je obavezna, a možete je, kao i sve dodatne informacije, javiti kontakt osobi iz KJP “ZOI’84” OCS Aldinu Smajkanu na mail aldin.smajkan@zoi84.ba i putem telefona na broj +387 61 108 865.

 

Molimo da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

 

Srdačan pozdrav,

 

 

Služba za protokol i press KS

08.09.2022 - 10:00