Vlada Kantona Sarajevo

Najave događaja

Potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava neprofitnim organizacijama za finansiranje/sufinansiranje aktivnosti /programa/ projekata iz Budžeta KS za 2022. godinu

Obavještavamo Vas da će SUTRA /PETAK/, 29. JULA 2022. godine s početkom u 10:00 sati predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić potpisati ugovore o dodjeli transfera (sredstava) neprofitnim organizacijama za finansiranje/sufinansiranje aktivnosti /programa/ projekata iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2022. godinu.

Potpisivanju ugovora će se održati u sali 100, na prvom spratu zgrade Kantona Sarajevo.

Promocija naučno-istraživačkog zbornika radova “ZAVNOBIH i politika odbrane Bosne i Hercegovine u odnosu na rezultate Dejtonskog sporazuma” - poziv medijima

Poštovani,

pozivamo vas da u okviru manifestacije “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2022” prisustvujete promociji naučno-istraživačkog zbornika radova “ZAVNOBIH i politika odbrane Bosne i Hercegovine u odnosu na rezultate Dejtonskog sporazuma”, danas, /utorak/ 26. jula 2022. godine u 18:00 sati u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adila Zulfikarpašića.

Promotori zbornika radova će biti akademik, prof.dr. Mirko Pejanović, prof.dr. Šaćir Filandra i prof.dr. Amir Duranović.

Obilježavanje godišnjica masakra kod škole u Tarčinu – poziv medijima

Sarajevo, 15.07.2022. godine
 
Poštovani, 
 
Obavještavamo Vas da se u nedjelju, 17. jula 2022. godine, navršava 29 godina od masakra u kojem je ubijeno sedam naših sugrađana kod škole u Tarčinu, Općina Hadžići, koji je počinila Vojska Republike Srpske. 
 
Tim povodom, delegacije će u nedjelju, 17. jula 2022. godine, u 10.00 sati, položiti cvijeće na mjestu stradanja. 
 

Prezentacija Registra javnih oglasa za prijem u radni odnos u javnom sektoru KS – poziv medijima

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, uz pomoć i podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, sutra /srijeda/, 13. jula .2022. godine, s početkom u 10:00 sati, održati press konferenciju na kojoj će biti prezentiran Registar javnih oglasa za prijem u radni odnos u javnom sektoru KS.

Konferencija za novinare bit će održana u amfiteatru UNITIC-a, Fra Anđela Zvizdovića 1, Sarajevo.

Press konferencija o rezultatima istraživanja o psihofizičkom zdravlju djece/učenika i nastavnika u školskoj 2021/2022. godini – poziv medijima

Obavještavamo Vas da će se sutra /srijeda/, 13. jula 2022. godine, u 11:00 sati održati press konferencija o rezultatima istraživanja o psihofizičkom zdravlju djece/učenika i nastavnika u školskoj 2021/2022. godini.

Planirano je da se press konferencija održi u namjenskom prostoru za press konferencije, prizemlje zgrade Kantona Sarajevo (kod svečanog ulaza).

Potpisivanje ugovora sa zdravstvenim ustanovama – poziv medijima

Sarajevo, 04.07.2022. godine

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će sutra /utorak/, 05. 07.2022. godine u 9:00 sati ministar zdravstva Kantona Sarajevo prof.dr. Haris Vranić potpisati ugovore sa zdravstvenim ustanovama u KS koje su izabrane na javnom pozivu da vrše preventivne preglede ranog otkrivanja raka grlića maternice, dojke i raka debelog crijeva.