Vlada Kantona Sarajevo

Najave događaja

Poziv medijima na centralni događaj akcije masovnog pošumljavanja u Kantonu Sarajevo

Poštovane kolegice i kolege,

Pozivamo vas da ispratite centralni događaj akcije masovnog pošumljavanja u Kantonu Sarajevo za aktuelnu jesensku sezonu. Ova aktivnost bit će jedan od planiranih događaja povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Okupljanje je planirano sutra, 24.11.2021. godine u 10:00 sati kod spomenika Igmanskog marša - spomenika palim borcima NOR-a, gdje će vas čekati prevoz do lokacije predviđene za pošumljavanje.

Potpisivanje ugovora za sufinansiranje naučnoistraživačkih/umjetničkoistraživačkih i istraživačkorazvojnih projekata i programa iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2021. godinu – poziv medijima

Poštovane kolegeice i kolege,

 

Obavještavamo Vas da će se sutra /petak/, 19. novembra 2021. godine, sa početkom u 13:30 sati, u organizaciji Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, održati svečanost potpisivanja ugovora sa dobitnicima sredstava za „Sufinansiranje naučnoistraživačkih/umjetničkoistraživačkih i istraživačkorazvojnih projekata i programa iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2021. godinu“.

Drugi nastavak 44. sjednice Skupštine KS – obavještenje medijima

Poštovane kolegice i kolege,

Obavještavamo vas da će se sutra /srijedu/, 17. novembra 2021. godine, sa početkom u 10:00 sati održati drugi nastavak 44. radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.

Sjednica će se održati u velikoj sali Općine Centar, ul. Miss Irbina 1.

Zbog higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi, prisustvo medija nije moguće, izuzev TVSA koja organizuje prenos sjednice uživo.

Press konferencija ministra privrede KS Adnana Delića – poziv medijima

Poštovane kolegice i kolege,

Obavještavamo Vas da će ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić sutra /utorak/, 16.11.2021. godine, s početkom u 11:00 sati održati konferenciju za novinare.

Press konferencije će biti održana u namjenskom prostoru, kod svečanog ulaza u zgradu Kantona Sarajevo.

Ministar Delić govorit će o javnom pozivu za privrednike za učešće na Svjetskoj izložbi EXPO 2020, koja se održava u Dubaiju, te će pojasniti metodologiju ovog javnog poziva.