Vlada Kantona Sarajevo

Najave događaja

Otvaranje "Dječije nedjelje" u Kantonu Sarajevo – poziv medijima

Sarajevo, 30.09.2022. godine

Poštovani,

Obavještavmo Vas da će u ponedjeljak, 03.10.2022. godine, s početkom u 10.00 sati, u Multimedijalnoj sali Kantona Sarajevo (Reisa Džemaludina Čauševića 1) započeti obilježavanje "Dječije nedjelje" u KS za 2022. godinu.

Tom prilikom, prisutnima će se obratiti ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović.

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

Obavijest o održavanju 55. sjednice radne Skupštine Kantona Sarajevo

 

Poštovane kolegice i kolege,

 

Obavještavamo Vas da će se 55. redovna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održati u UTORAK, 04. oktobra 2022. godine, u sali Općine Centar, ul. Miss Irbina 1, sa početkom rada u  09:00 sati.

Za ovu sjednicu je predlažen sljedeći:

D N E V N I   R E D:

Završeni radovi na objektu Vrtića Kekec – poziv medijima

Obavještavamo vas da je sutra, (petak), 30. septembra 2022. godine u 11:00 sati planiran obilazak objekta Vrtića Kekec, ulica Ferde Hauptmana 36 na Čengić Vili, povodom završetka radova na poboljšanju energijske efikasnosti u ovom objektu. 

Potpisivanje ugovora o stipendiranju sa talentovanim učenicima i učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja – poziv medijima

Poštovane kolegice i kolege,

 

Obavještavamo Vas da će se sutra /četvrtak/, 29.09.2022. godine, sa početkom u 09:00 sati, u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, održati potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija talentovanim / nadarenim učenicima koji su u svom dosadašnjem školovanju pokazali posebne talente i ostvarili značajne rezultate na kantonalnim, federalnim i međunarodnim takmičenjima.

Press konferencija o borbi protiv korupcije u sektoru gradnje i prostornog planiranja u KS – poziv za medije

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo sutra /srijeda/, 28. 09. 2022. godine, s početkom u 14:30 sati u hotelu Central (Ćumurija 8), održati press konferenciju na kojoj će biti predstavljena online “Interaktivna mapa gradnje objekata i sječe šume na području Kantona Sarajevo".

Potpisivanje ugovora za sufinansiranje naučnoistraživačkih/ umjetničkoistraživačkih i istraživačko razvojnih projekata i programa – poziv medijima

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će sutra /srijeda/, 28. 09.2022. godine u 12:30 sati, u amfiteatru Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (Bistrik br. 7) biti upriličeno potpisivanje ugovora sa pojedincima i institucijama u okviru projekta “Sufinansiranje naučnoistraživačkih/umjetničkoistraživačkih i istraživačkorazvojnih projekata i programa iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2022. godinu”.

Obilježavanje 30. godišnjice od ubistva devet građana na mezarju u Boljakovom potoku – poziv medijima

Poštovani,

Obavještavamo Vas da se sutra /srijeda/, 28.09.2022. godine, navršava 30 godina od ubistva devet naših sugrađana na mjesnom mezarju u Boljakovom potoku, općina Novi Grad (u blizini O.Š. Umihana Ćuvidina), koje je počinio agresor tokom opsade Sarajeva  od 1992. do 1995. godine.

Tim povodom delegacija Kantona Sarajevo položit će cvijeće u srijedu, 28.09.2022. godine u 10.00 sati na mjestu stradanja.

Molimo Vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

Služba za protokol i press KS

 

Predstavljanje beskamatne kreditne Ministarstva privrede KS – poziv medijima

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo sutra /ponedjeljak/, 26.09.2022. godine, sa početkom u 16:00 sati u Domu mladih organizirati predstavljanje beskamatne kreditne linije u BBI, UiCredit i ASA Naša i snažna banci.

Promocija ove kreditne linije, koju je Ministarstvo osiguralo u okviru provođenja mjere pristupa izvorima povoljnijeg finansiranja male privrede, organizirana je kako bi što veći broj privrednika saznao za nju, a prisustvovat će joj predstavnici Ministarstva i banaka.

Press konferencija Vlade KS povodom novih mjera vezanih za poskupljenje energenata – poziv medijima

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se danas /četvrtak/, 22.09.2022. godine, s početkom u 14:30 sati, održati press konferencija povodom novih mjera Vlade Kantona Sarajevo vezanih za poskupljenje energenata.

Konferencija za medije će biti održana u namjenskom prostoru kod svečanog ulaza u Kanton Sarajevo (Reisa Džemaludina Čauševića 1).

Molimo Vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

Srdačan pozdrav,

Služba za protokol i press KS