Vlada Kantona Sarajevo

Press konferencija povodom prezentacije rezultata učešća učenika u "Satu kodiranja"

Obavještavamo vas da će se u PONEDJELJAK  12. decembra 2016. godine u 12:00 sati održati press konferencija na kojoj će biti predstavljeni rezultati ovogodišnjeg učešća učenika iz Kantona Sarajevo i BIH u najvećem edukativnom događaju u svijetu pod nazivom "Sat kodiranja", koji se održava u okviru Sedmice informatičke edukacije od  5. do 11. decembra 2016. godine.

Predstavnicima medija obratit će se  ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović,  direktorica Centra za promociju civilnog društva Aida Daguda, direktor Microsofta BiH Omar Krivošija i nastavnik informatike  Adin Begić.

“Sat kodiranja” je prije nekoliko godina pokrenula američka neprofitna organizacija Code.org, kako bi se potaknuli učenici i studenti iz cijelog svijeta da razmotre mogućnosti obrazovanja i zaposlenja u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Centar za promociju civilnog društva (CPCD), kao internacionalni partner i zvanični predstavnik, sprovodi ovaj edukativni događaj u Bosni i Hercegovini te je u njega uključio više od 40.000 učenika iz oko 300 škola i nevladinih organizacija širom Bosne i Hercegovine u periodu  2014. i 2015. godine. "Sat kodiranja" u BiH podržala su nadležna ministarstva obrazovanja i zavodi, Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanja, te mnogobrojne društveno-odgovorne kompanije, ambasade i donatori.

Press konferencija će se održati u multimedijalnoj sali, u prizemlju zgrade Kantona Sarajevo.

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

12.12.2016 - 12:00