Vlada Kantona Sarajevo

Potpisivanje Ugovora o finansiranju sa pet privrednih subjekata koji djeluju na području Kantona Sarajevo - poziv medijima

Obavještavamo Vas da će SUTRA u SRIJEDU 21. DECEMBRA 2016. godine u 13:30 sati , u organizaciji Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, direktor sektora za pravna lica Bosna Bank International Edin Brkić potpisati Ugovor o finansiranju sa pet privrednih subjekata koji djeluju na području Kantona Sarajevo: Bloc d.o.o. Sarajevo, Sikra d.o.o. Sarajevo, MDG International d.o.o., Mostarlić d.o.o. Sarajevo i Zdravstvena ustanova Poliklinika "Atrijum". Potpisivanju će prisustvovat ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić.

Riječ je o firmama kojima su odobrena finansijska sredstva po povoljnim uvjetima dodijeljena na osnovu Javnog poziva i Ugovora o poslovnoj saradnji između Ministarstva privrede KS i Bosna Bank International d.d. Sarajevo.

Ukupna vrijednost ugovora o finansiranju navedenih subjekata male privrede iznosi 2.505.000 KM. Ovim privrednim subjektima Ministarstvo privrede će subvencionirati dio profitne marže od tri posto.

Potpisivanje će se održati u multimedijalnoj sali u prizemlju zgrade Kantona Sarajevo.

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

21.12.2016 - 13:30