Vlada Kantona Sarajevo

Radni sastanak Vlade i privrednika Kantona Sarajevo o realizaciji mjera za poboljšanje poslovnog ambijenta- poziv medijima

Obavještavamo vas da će SUTRA 06. decembra 2016. godine sa početkom u 10:30 sati, u hotelu Bristol (sala Banja Luka) biti održan drugi radno – konsultativni sastanak premijera KS Elmedina Konakovića, članova Vlade Kantona Sarajevo i privrednika Kantona Sarajevo o temi "Prezentacija ostvarenih rezultata u protekolm kvartalu i definiranje novih prilika/koraka za poboljšanje uvjeta poslovanja u KS" koji se realizira u okviru projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou u BiH. Projekt sa Vladom Kantona implementira Grupacija Svjetske banke IFC u partnerstvu sa Britanskom ambasadom u Bosni i Hercegovini“ u okviru šireg projekta LIFE.

Cilj sastanka je upoznavanje učesnika sa ostvarenim rezultatima Vlade KS u protekla četiri mjeseca te identifikacija novih koraka i incijativa za poboljšanje poslovnog ambijenta, izgradnja dugoročnog partnerstva i stvaranje pretpostavki za uključivanje privatnog sektora u proces donošenja odluka značajnih za privredu KS. Na sastanku će biti predstavljen e – registar, tj. registar administrativnih procedura u Kantonu Sarajevo koji će biti važna poluga u uspostavljanju jednostavnijih i bržih procedura registracije privrednih subjekata i kreiranja boljeg poslovnog ambijenta.

Prije početka sastanka, u 10:15 sati, ispred spomenute sale, izjave za javnost daće premijer KS Elmedin Konaković, šefica Odjela za zapadni Balkan i proširenje u Ministarstvu vanjskih poslova UK Fiona Mcilwham, britanski ambasador u BiH Edward Ferguson, te šefica Ureda Međunarodne finansijske korporacije (IFC) u BiH Lada Bušovac, ispred Grupacije Svjetske banke.

 

Molimo Vas da planirate dolazak vaših novinara i ekipa.

06.12.2016 - 10:30