Vlada Kantona Sarajevo

Okrugli sto o temi „Ratno novinarstvo: Uloga medija i medijskih radnika u odbrani BiH“ - poziv medijima

Obavještavamo vas da će se SUTRA (ČETVRTAK) 22. DECEMBRA 2016. godine SA POČETKOM U 09:30 SATI održati Okrugli sto o temi „Ratno novinarstvo: Uloga medija i medijskih radnika u odbrani BiH“ u multimedijalnoj sali Fonda memorijala, ulica Širokac 22, naselje Kovači. Organizatori ovog okruglog stola su Udruženje/udruga „BH novinari“ i Fonda memorijala, a organizira se kao posljednja ovogodišnja aktivnost u okviru manifestacije „Odbrana BiH - Igman 2016“.

Kao akteri u radu ovog okruglog stola sudjelovat će novinari, urednici, dopisnici, radio amateri, tonci, snimatelji te strani novinari koji su izvještavali iz BiH i doprinosili širenju istine o onome što se događalo u Sarajevu i drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Okruglom stolu će prisustvovati i službeno ga otvoriti ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi Federacije BiH i predsjednik Organizacionog odbora pomenute manifestacije Salko Bukvarević, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo i član navedenog odbora Muharem Fišo, predsjednik Udruženja/udruge „BH novinari“ Marko Divković, te predstavnik Fonda memorijala.

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

 

22.12.2016 - 09:30