Vlada Kantona Sarajevo

Konsultacijski sastanak i prezentacija u vezi izmjena Ustava Kantona Sarajevo i donošenja Zakona o lokalnoj samoupravi-POZIV MEDIJIMA

Obavještavamo vas da će u PONEDJELJAK 13. marta 2017. godine sa početkom u 14:00 sati u Hotelu Bosnia (ulica Kulovića broj 9) premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ministar pravde i uprave KS Mario Nenadić, u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH, organizirati konsultacijski sastanak i prezentaciju u vezi izmjena Ustava Kantona Sarajevo i donošenja Zakona o lokalnoj samoupravi.

 

Poziv na konsultacije i prezentaciju upućen je predstavnicima Grada Sarajevo i općina u sastavu Kantona Sarajevo, kantonalnih ministarstava, Saveza općina i gradova Federacije BiH, Pravobranilaštva KS, te predstavnicima Misije OSCE-a, Delegacije Evropske unije i Ambasade SAD-a u BiH, kao i OHR-a.

 

Prezentacija "Lokalna samouprava u Kantonu Sarajevo" dostupna je na web stranici Ministarstva pravde i uprave KS http://mpu.ks.gov.ba/sites/mpu.ks.gov.ba/files/lokalna_samouprava_u_kantonu_sarajevo.pdf .

 

 

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

 

 

13.03.2017 - 14:00