Vlada Kantona Sarajevo

Uz podršku Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS, izvedena magistarska predstava „Boom“

U Pozorištu mladih u Sarajevu sinoć je premijerno izvedena magistarska predstava studenata II ciklusa na Odsjeku za glumu - mjuzikl "Boom". Rađen je po motivima mjuzikla “Tick, tick….BOOM”, čiji je autor američki libretista i kompozitor Jonathan Larson.

Priča mjuzikla prati život nadahnutog kompozitora koji živi u New Yorku devedesetih godina i teško spaja kraj s krajem. Kako se približava njegov 30. rođendan, dok paralelno balansira ljubavni život i prijateljstvo, bori se s brojnim životnim dilemama, a najteža je ona hoće li pratiti karijeru u mjuziklima i napisati svoje umjetničko djelo ili će prihvatiti dobro plaćeni posao i finansijsku sigurnost.

Pod mentorstvom prof. Admira Glamočaka i prof. Lejle Jusić, u predstavi su igrali studenti I i II ciklusa na Odsjeku za glumu: Sanjin Arnautović, Hana Zrno i Faris Pinjo.

Predstavu je producirala Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, u saradnji sa Theatre Factory i Pozorištem mladih Sarajevo, a realizirala se uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH i Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo.