Vlada Kantona Sarajevo

Skupštinskim usvajanjem izmjena zakona uvode se taxi vozila za osobe sa invaliditetom

Nakon što je donesen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prevozu Federacije Bosne i Hercegovine, danas je Skupština Kantona Sarajevo na prijedlog Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva saobraćaja usvojila izmjene Zakona o taksi prevozu, kojima će, između ostalog, biti omogućeno korištenje posebnih taxi vozila za osobe sa invaliditetom.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta je istakao važnost ovog zakona, jer će osobe sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo konačno dobiti specijalizirana taxi vozila.

“Sve ranije inicijative našeg ministarstva, kao i kantonalnih i federalnih zastupnika urodile su plodom. Inicijative su se odnosile na to da se taxi prevoznicima prvenstveno omogući registracija vozila namijenjena za prevoz osoba sa invaliditetom, što je bio preduslov za rješavanje problema prevoza invalidnih lica taxi prevozom. Nastavit ćemo osluškivati potrebe građana i stvarati jednake uslove za sve“, poručio je ministar Šteta.

Pored ovoga, Vlada Kantona Sarajevo će, shodno izmjenama i dopunama ovog zakona,u narednom periodu propisati Kodeks oblačenja i ponašanja taxi vozača u toku radnog vremena.