Vlada Kantona Sarajevo

Radna subota: Ministar Avdic obišao taekwondo reprezentativce i prisutvovao finalnim mečevima ITF teniskog turnira

Na poziv predsjedništva Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine, danas je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić posjetio taekwondo reprezentativce koji su započeli dvodnevne pripreme u hotelu Hollywood na Ilidži.

U kategoriji kadeta, juniora i seniora priprema se 130 boraca koje vode treneri Ivan Kraina i Svjetlan Vujadinović - kadete, Ibrahim Kolja i Mladen Ristić - juniore i Haris Husić i Petar Boban - seniore. U svom kratkom obraćanju ministar Avdić je naglasio kako će resornog ministarstva nastaviti davati podršku razvoju trofejnog taekwondo sporta.

Najavio je i finansijsku podršku našem reprezentativcu/olimpijcu Nedžadu Husiću u periodu priprema, kao i za njegov odlazak na Olimpijske igre u Tokyo. Danas je uspješno završen ITF Sarajevo Juniors Open 2021 u organizaciji teniskog kluba "Gem", uz podršku Teniskog saveza Bosne i Hercegovine, koji je organiziran u periodu od 03 - 10.07.2021. godine.

Radi se o turniru vrijednom pažnje, obzirom da je u njemu učešće uzelo 129 takmičara iz 30 država Evrope i svijeta. Ministar Avdić je uručio priznanja pobjednicima u ženskoj i muškoj konkurenciji, a koja je pripremio organizator turnira.

"Još jednom su Kanton i grad Sarajevo pokazali da su odlična destinacija i još bolji organizatori različitih međunarodnih sportskih takmičenja", istakao je ovom prilikom ministar Avdić..