Vlada Kantona Sarajevo

Poziv za građane na revakcinaciju AstraZenecom do kraja oktobra

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo poziva sve građane koji su primili AstraZeneca vakcine, a kojima je prošlo više od četiri ili šest sedmica od prve doze, da do 31. oktobra ove godine pristupe revakcinaciji.

Naglašavamo da je ovo važno i u skladu sa preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju Federacije BiH, koje preporučuje da se druga doza vakcine protiv COVID-19 daje što ranije unutar preporučenog razmaka, uzimajući u obzir rast broja oboljelih i prijetnju od širenja delta soja SARS-CoV-2 virusa u Federaciji BiH.

Vakcinacijski punkt na Zetri zatvara se 1. novembra, a vakcinacija u Kantonu Sarajevo prelazi na punktove u domovima zdravlja.

Ovaj poziv upućen je i zbog praktičnosti obavljanja masovne revakcinacije na punktu Zetra do kraja mjeseca.

Bitno je naglasiti da je moguća i revakcinacija svih onih koju su prvu dozu vakcine AstraZeneca i Sinopharm primili van Kantona Sarajevo.

Ministarstvo zdravstva KS još jednom poziva građane da se vakcinišu kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini. Iz ovog ministarstva i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima na saradnji, te ih pozivaju da i dalje poštuju sve propisane higijensko - epidemiološke mjere.