Vlada Kantona Sarajevo

Portal indikator.ba uručio priznanja: Glavna nagrada za najbolji poslovni potez godine dodijeljena Ministarstvu privrede KS i ministru Deliću

Portal Indikator.ba. u partnerstvu s Privrednom komorom Federacije BiH uručio je priznanja za najbolje poslovne poteze u privredi Bosne i Hercegovine u 2021. godini. Glavna nagrada dodijeljena je Ministarstvu privrede Vlade Kantona Sarajevo i ministru Adnanu Deliću.

Urednik portala Indikator.ba Borivoje Simić pohvalio je odluku vlade Kantona Sarajevo i ministra Delića da podrže odlazak bosanskohercegovačkih kompanija na svjetsku izložbu Expo 2020 Dubai u trenutku kada je Vijeće ministara BiH odbilo biti dijelom ovog projekta.

„Kao nesebičan i hvale vrijedan potez ističem odluku vlasti u Kantonu Sarajevo i ministra privrede Adnana Delića da podrže odlazak bh. kompanija na Expo u trenutku kada državne vlasti nisu imale sluha za to. Time je, ne samo sačuvan obraz BiH, nego je pružena šansa privrednicima da budu dio događaja koji je u toku šest mjeseci okupio sve ono u poslovnom svijetu ima što ponuditi tržištu”, kazao je Simić.

Vođa projekta Izbora najboljeg poslovnog poteza Hajdar Arifagić kazao je kako ga raduje činjenica da je projekt prihvaćen kao relevantna mjera uspjeha, a što je slogan, odnosno moto portala Indikator.ba.

„Nekome se nije svidjelo da BiH ide na Expo, ali su ministar Delić i Ministarstvo privrede KS bili dosta hrabri da kažu: ‘Dat ćemo novac i ideje, pomoći ćemo’  i Bosna i Hercegovina se doista reprezentativno predstavila na ovoj svjetskoj izložbi“, rekao je Arifagić.

Istakao je i da ovaj projekt promiče i promovira BiH kao pouzdanog partnera koji zna šta i kako treba učiniti da se ta privreda ojača i da ga i to, između ostalog, čini najbojim poslovnim potezom godine, uz činjenicu da je preuzimanjem organizacije učešća Kanton Sarajevo spasio obraz države na međunarodnom poslovnom planu.

Plaketu za za Ministarstvo privrede KS i ministra Adnana Delića uručio je predsjednik Komore Mirsad Jašarspahić, a u ime ministra Delića priznanje je preuzela sekretarka Ministarstva Izeta Avdić.

„Ovo priznanje je simbolično, ali za nas veoma bitno. Želim da se zahvalim u ime ministra Delića koji je na putu, ali i cijelog Ministarstva. Želim reći da je ministar Delić prava osoba koja je zasluženo dobila ovo priznanje, to je čovjek koji je u svom dosadašnjem radu umnogome pomjerio granice u radu našeg Ministarstva. Kao njegov prvi saradnik mogu da kažem da taj čovjek nema radnog vremena. Prvi dolazi, a zadnji odlazi, radi vikedima i zaista je postidio sve nas u Ministarstvu, ali nam je i podstrek da se uvijek može bolje i više. Smatram da je Expo jedan od njegovih bitnijih poteza, kako za Kanton Sarajevo, tako i za državu Bosnu i Hercegovinu. On kontinuirano radi na poboljšanju privrednog ambijenta u svim segmentima i u svakodnevnom je doticaju sa svim našim privrednicima“, navela je, između ostalog,  Avdić.

Ministar Delić je na putu i žao mu j što nije mogao biti dijelom današnje svečanosti, ali će već naredne sedmice upriličiti prijem za organizatore, kako bi im se i lično zahvalio.