Vlada Kantona Sarajevo

Otvoren bazen u Vogošći

Vogošćanski bazen je od danas u funkciji i stavljen je na raspolaganje građanima Vogošće i svima drugima koji su zainteresovani za njegovo korištenje.

Bazen sa kupalištem, svlačionicama i kupatilima ima površinu od 850 metara kvadratnih, napunjen je vodom i svaki će dan u vremenu od 8 do 22 sata biti na raspolaganju plivačima.

Njim upravlja Javna ustanova Kulturno sportski centar "Vogošća", a otklonjeni su svi tehničkih problemi koji nisu dozvoljavali da bazen ranije bude u funkciji.

Uskoro sa radom bazena kreće škola plivanja za djecu, kao i plivački klub, a planirane su i druge aktivnosti.

Za funkcionisanje bazena Ministarstvo kulture i sporta osiguralo je 50.000 KM za puštanje u pogon i rad bazena, a naredne godine je planiran veći iznos.

Ostatak sredstava će obezbijediti Općina Vogošća, u saradnji sa susjednim općinama Ilijaš i Centar, koje će također koristiti usluge ovog bazena za potrebe škola plivanja, rekreativnog, ali i sportskog plivanja.

Ponovo otvoreni bazen posjetio je Kenan Alikadić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, Elvir Kituša v.d. direktor JU KSC "Vogošća".

Prisutni su, ovom prilikom, izrazili zadovoljstvo što je bazen konačno u funkciji i pozvali sve zainteresovane da koriste ponuđene usluge.