Vlada Kantona Sarajevo

Objavljen Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za dodjelu sredstava udruženjima i neprofitnim organizacijama iz oblasti inkluzivnog odgoja i obrazovanja

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo objavilo je danas Javni poziv za prikupljanje zahtjeva udruženja i neprofitnih organizacija za dodjelu sredstava za finansiranje/sufinansiranje projekata iz oblasti inkluzivnog odgoja i obrazovanja za podršku djeci i mladima s teškoćama do 26. godine života, iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2021. godinu, sa pozicije Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Javni poziv je dostupan na linku: https://mo.ks.gov.ba/aktuelno/javnioglasi/javni-poziv-za-prikupljanje-zahtjeva-udruzenja-i-neprofitnih-organizacija-za-3

Cilj raspisivanja navedenog Javnog poziva je unapređenje inkluzivnog odgoja i obrazovanja u segmentu rada sa djecom i mladim s teškoćama do 26. godine života.

Naime, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje finansirat/sufinansirat će projekte neprofitnih organizacija/udruženja koji ispunjavaju propisane uvjete, a čije su aktivnosti usmjerene na uklanjanje različitih oblika diskriminacije i stvaranje uvjeta da svako dijete ima pristup kvalitetnom obrazovanju.

Rok za predaju prijava na Javni poziv je 20 dana od dana objave u dnevnom listu ,,Oslobođenje” i na Web stranici Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.