Vlada Kantona Sarajevo

Ministarstvo saobraćaja KS: U toku je javna rasprava o Nacrtu zakona o cestama Kantona Sarajevo

U organizaciji Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, danas je organizovana javna rasprava o Nacrtu zakona o cestama koji je usvojen prije mjesec dana na 41. radnoj sjednici Skupštini KS.

Javna rasprava o ovom nacrtu zvanično je počela 23. septembra ove godine, a njena današnja sesija omogućila je zainteresovanim subjektima da izravno iznesu svoja mišljenja, stavove i prijedloge o Nacrtu spomenutog zakona.

Današnje diskusije ukazale su na potrebu dodatnih pojašnjenja nekih od ponuđenih zakonskih rješenja, uz detaljnije preciziranje pojedinih članova zakona. Ministarstvu saobraćaja KS će pismenim putem biti dostavljeni današnji prijedlozi mogućih intervencija na tekst ovog zakona, o čemu će resorno ministarstvo iskazati svoje mišljenje i stav.

Nacrt zakona o cestama je dostupan na web stranici Skupšine KS, a javna rasprava o njemu će trajati do 20. novembra 2021. godine.

Ministarstvo saobraćaja KS poziva sve zainteresovane, ukoliko imaju dodatnih prijedloga na Nacrt zakona o cestama da ih dostave na e-mail: info@ms.ks.gov.ba ili direktno u Ministarstvo saobraćaja KS.