Vlada Kantona Sarajevo

Ministar Delić: Više od 2,5 miliona KM za projekte u oblasti šumarstva

Ministrastvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je danas Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava u oblasti šumarstva iz Budžeta KS za 2021. godinu.

Riječ je o Javnom pozivu za finansiranje i sufinansiranje projekata vezanih za zaštitu, održavanje i unapređenje okoliša, jačanja ekološke kulture građana, održavanje i unapređenje šuma i šumskog zemljišta, uzgoja i zaštite divljači, kao i drugih projekata navedenih u Javnom pozivu.

"Ministarstvo privrede je za Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava u oblasti šumarstva obezbijedilo sredstva u Budžetu u iznosu od 2.581.559,66 KM. Sredstva su namjenska, a pravo na učešće u ovom pozivu imaju KJP Sarajevo - šume, KJU za zaštićena područja, fizička lica, odnosno vlasnici privatnih šuma i šumskog zemljišta, te obrazovne ustanove, udruženja i fondacije koji svojim djelovanjem obuhvataju programe navedene u pozivu, a imaju sjedišta i realizuju svoje programe na području Kantona Sarajevo", istakao je ministar privrede KS Adnan Delić.

Kazao je i da se sva potrebna pojašnjenja vezana za kriterije i pravila učešća u ovom javnom pozivu, kao i spisak potrebne dokumentacije nalaze u njegovom tekstu, koji je danas objavljen u dnevnim novinama i web stranici Ministarstva privrede na linku:

http://bit.ly/35cJdSh

Također, na istom linku nalaze se i prijavni obrasci, izjava, kao i obrazac za prijedlog projekta.

"Javni poziv bit će otvoren za prijave 30 dana od dana objavljivanja, a podnosioci svoje prijave mogu predati na centralni protokol Kantona ili preporučenom poštom na adresu Ministarstva privrede", objasnio je ministar Delić.

Podsjećamo, Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava u oblasti šumarstva, Ministarstvo privrede raspisuje na osnovu Zakona o organizaciji uprave u FBiH, Pravilnika o postupku i kriterijima za dodjelu namjenskih sredstava u oblasti šumarstva iz Budžeta KS, te Zaključka Vlade donesenog na sjednici 20. maja 2021. godine.