Vlada Kantona Sarajevo

Ministar Avdić primio mlade bh. karatiste Eminu Sipović i Anesa Bostandžića, osvajače bronzanih svjetskih medalja

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić primio je danas karate reprezentativce Bosne i Hercegovine Eminu Sipović i Anesa Bostandžića, koji su na nedavno održanom 12. svjetskom prvenstvu za kadete, junior i U21 u svojim kategorijama osvojili bronzane medalje.

Emina u takmičenju juniorki u kategoriji do 59 kilograma, a Anes u borbama u okviru takmičenja za U21 u kategoriji do 84 kilograma.

I Emina i Anes su naši mladi karatisti, koji već postižu vrhunske sportske rezultate i uspjehe.

“Vaš uspjeh je i naš, ali i uspjeh cijele naše države, koju svojim odličnim sportskim nastupima na najbolji način predstavljate u svijetu. Mi smo bili vaša podrška, i nastavit ćemo to i ubuduće biti, jer je naša obaveza podržati sve naše reprezentativce koji ostvaruju vrhunske sportske rezultate”, kazao je ministar Avdić tokom današnjeg prijema.  

Naglasio je i  kako iskreno vjeruje da će upravo ovi mladi sportisti biti nosioci i budućih velikih sportskih rezultata za našu zemlju u karate sportu.

Ministarstvo kulture i sporta KS je i konkretnim nagradama nagradilo naše mlade karate reprezentativce, dok je ministar Avdić zaželio svim našim karatistima koji brane boje naše domovine još puno ovakvih i još većih uspjeha, te puno medalja.