Vlada Kantona Sarajevo

Ministar Avdić najavio konkretnu podršku selekcijama Rukometnog saveza BiH

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić sastao se danas s predsjednikom Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Marinkom Umičevićem, te tom prilikom najavio konkretnu podršku svim našim rukometnim selekcijama.

Ovom prilikom, predstavnici Rukometnog saveza BiH su upoznali ministra Avdića sa najznačajnim aktivnostima koje su poduzimali u proteklom periodu, ali i sa onima koje tek predstoje, kako pred muškom A selekcijom, tako i pred ostalim reprezentativnim selekcijama.

“U narednom periodu očekuju nas pripreme i odlazak ženske juniorske reprezentacije na kvalifikacioni turnir koji se održava u Sjevernoj Makedoniji. Nakon nastupa ženske seniorske reprezentacije u Grčkoj,  ženska kadetska reprezentacija svoje će nastupe zabilježiti u augustu u Gruziji, dok je pred muškom A reprezentacijom učešće na kvalifikacionom turniru koji se, također, održava u Sjevernoj Makedoniji”, precizno su informisali ministra Avdića, ovom prilikom.

Predsjednik Umičević se zahvalio Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo  na dosadašnjoj  bezrezervnoj podršci koji kontinuirano pruža Rukometnom savezu BiH.

Posebna zahvalnost je upućena ministru Avdiću na najavljenoj podršci nastojanjima muške seniorske reprezentacije BiH da na najbolji način odigra utakmice kvalifikacija i, po drugi put, se plasira na EHF EURO.

Ministar Avdić je tokom ovog sastanka pokazao i interes za iznalaženjem rješenja problema sa kojima se ovaj savez u svom funkcionisanju gotovo stalno susreće.