Vlada Kantona Sarajevo

Kanton Sarajevo podržat će bh. paraolimpijce Pandžića i Bojičića

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i ministar kulture i sporta KS Samir Avdić ugostili su danas bh. paraolimpijce Dževada Pandžića i Omara Bojčića.Radi se višestrukim rekorderima BiH u svojim disciplinama, koji će braniti boje naše države na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a nakon toga i na paraolimpijadi u Tokiju.

Kanton Sarajevo i resorno ministarstvo podržat će aktivnosti i napore koje ulažu bh. paraolimpijci, jer je nebrojeno puta dokazano da su sportisti naši najbolji ambasadori u Evropi i svijetu.

"Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je planiralo sredstva u iznosu od 250.000 KM kao podršku za realizaciju priprema i takmičenja svih naših učesnika na Paraolimpijskim igrama Tokyo 2021", naveo je ministar Avdić i poželio Pandžiću i Bojčiću sportsku sreću sa željom da i na narednim takmičenjima, ali i druženjima sa sportistima drugih država, predstavljaju  Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način. 

Predsjedavajući  Okerić je iskazao svoje zadovoljstvo  i čast što je danas ugostiti naše paraolimpijce koji su ispunili normu za paraolimpijadu.

"Oni su naš ponos koji nas sve motiviše da je moguće ostvariti ciljeve koje imamo u životu. Kanton Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta će podržati aktivnosti i napore koje ulažu naši paraolimpijci, kako bi u najboljem svjetlu predstavili našu domovinu BiH na Evropskom prvenstvu koje će se održati za nekoliko dana, a nakon toga otići na paraolimpijske igre", rekao je predsjedavajući Okerić.