Vlada Kantona Sarajevo

Novosti

03.08.2021

Danas su ministar saobraćaja KS Adnan Šteta i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović potpisali Sporazum o zajedničkom pokretanju javne nabavke za izvođenje radova na postavljanju zvučne signalizacije za slijepa i slabovidna lica na semaforiziranim raskrsnicama na području općine Novo Sarajevo....

03.08.2021

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo od testiranih 485 osoba potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od Covid-19 infekcije oporavilo se 12 naših sugrađana. U istom periodu nije bilo preminulih od ove infekcije.

Trenutno je na bolničkom liječenju 35 pacijenata, od kojih 17 ima akutnu infekciju, dok su ostali postcovid ili se nalaze na opservaciji/trijaži. Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu liječe se 23 pacijenta, a u Općoj...

02.08.2021

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić upriličio je danas prijem za osvajače medalja sa nedavno održanog takmičenja Svjetske lige za mlade Anesa Bostandžića, Ahmeda Busnova, te Eminu i Nejru Sipović. Prijemu su prisustvovali i treneri Zijad Sipović i Admir Zukan, koji je ujedno sekretar Karate saveza Bosne i Hercegovine.

Na početku prijema ministar Avdić je čestitao našim reprezentativcima na sjajnim rezultatima koje su ostvarili...

02.08.2021

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i generalni direktor JP Željeznice Federacije BiH Enis Džafić potpisali su danas Ugovor o obavljanju usluga i sufinansiranja željezničkog putnog saobraćaja na relaciji Pazarić – Željeznička stanica Sarajevo.

Nakon ovog ugovora, danas je potpisan i Sporazumom kojim je omogućeno studentima...

02.08.2021

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo od testiranih 377 osoba potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od Covid-19 infekcije oporavilo se 14 naših sugrađana.

U istom periodu, na sreću, nije bilo smrtnih ishoda u liječenju infekcije ovim virusom.

Trenutno su na bolničkom liječenju 32 pacijenta, od kojih 21 ima akutnu infekciju, dok su ostali post covid ili se nalaze na opservaciji/trijaži.

...
01.08.2021

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović i ministar kulture i sporta KS Samir Avdić danas su sudjelovali u obilježavanju 29. tužne godišnjice stradanja Bošnjaka na Karlovom mostu u Foči, zajedno sa članovima porodica i preživjelim srodnici mučki ubijenih stanovnika ovog istočnog bosanskog grada.

Svake prve nedjelje u avgustu na ovom mjestu članovi Udruženja žrtava rata ''Foča 1992 – 1995'' obilježe dan sjećanja na sve žrtve...

01.08.2021

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo od testiranih 645 osoba potvrđeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od Covid-19 infekcije oporavilo se 13 naših sugrađana.

U istom periodu, na sreću, nije bilo preminulih od infekcije ovim virusom.

Trenutno je na bolničkom liječenju 31 pacijent, od kojih 18 ima akutnu infekciju, dok su ostali post covid ili se nalaze na opservaciji ili trijaži.

Na...

31.07.2021

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo potvrđeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, testirane su 632 osobe, a od Covid-19 infekcije oporavilo se 15 naših sugrađana. Jedna osoba je preminula od posljedica ove infekcije.

Trenutno je na bolničkom liječenju 25 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 13, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ 12. Od ukupnog broja hospitaliziranih, 18 pacijenata ima akutnu infekciju, a...

30.07.2021

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je Komisiju za rješavanje po prigovorima na Listu poslovnih subjekata koji ispunjavaju uslove i Listu poslovnih subjekata koji ne ispunjavaju uslove po Javnom pozivu za dodjelu sredstava za finansiranje cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za mjesec mart i april 2021. godine i za rješavanje po prigovorima na Listu poslovnih subjekata koji ispunjavaju uslove i Listu poslovnih subjekata koji ne ispunjavaju uslove po Javnom...

30.07.2021

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj vanrednoj sjednici usvojila Odluke kojima se daje saglasnost Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo da podrži projekte „Festival u Centru“ i “27. Sarajevo Film Festival”.

U programu rada Turističke zajednice Kantona Sarajevo za 2021. godinu planirana je podrška, odnosno sufinansiranje projekata koji doprinose pozitivnom imidžu Kantona Sarajevo, kakavi su i ovi projekti koji se realizuju u vrijeme kad je u Kantonu prisutan veći broj turista.

...
30.07.2021

Zbog obavljanja radova na sanaciji saobraćajnica, te sanaciji telekomunikacione i vodovodne mreže, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je izdalo odobrenja za izmjenu ili privremeni prekid saobraćaja na dionicama izvođenja radova.

Preduzeće “M&H Company” će vršiti sanaciju telekomunikacione mreže u periodu od 30.07. do 15.08.2021. godine u terminu od 07:00 do 17:00 sati, zbog čega će u ulici Barska – Općina Ilidža doći do privremene izmjene režima saobraćaja.

Zbog...

30.07.2021

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić ugostio je danas ambasadora Italije u Bosni i Hercegovini Marca Di Ruzzu, te s njim razgovarao o mogućnostima i projektima koji bi mogli dodatno proširiti i ojačati dobru saradnju između Sarajeva i Bosne i Hercegovine sa prijateljskim italijanskim narodom.

Tokom sastanka razmatrane su mogućnosti produbljivanja saradnje u sferi kulture i sporta. Konkretno, razgovaralo se o doprinosima, koji bi mogli doći iz Italije, urbanističkom...

30.07.2021

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović danas je na lokalitetu Brezovače na Igmanu prisustvovao obilježavanju 29. tužne godišnjice pogibije Čedomira Domuza, simbola odbrane Bosne i Hercegovine, “Zlatnog ljiljana”.

Juli se, nažalost smatra najkrvavijim i najtužnijim mjesecom u bližoj bosanskohercegovačkoj historiji, mjesec u kojem su mnogi heroji položili svoje živote u odbrani naše domovine.

“Danas se...

30.07.2021

Zbog obavljanja radova na sanaciji udarnih rupa i održavanja saobraćajne signalizacije, kao i izvođenja radova na sanaciji vodovodne mreže, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Šteta izdao je odobrenja za privremenu izmjenu ili privremeni prekid saobraćaja na dionicama izvođenja radova.

Preduzeće “RAD” će sanacije vršiti od 02.08. - 15.11. 2021. godine, u terminima od 07:30 do 15:00 sati i od 23:00 do 05:00 sati.

Posebnim Rješenjem je definisano izvođenje radova KJKP “...

30.07.2021

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta danas je sa načelnikom Općine Novo Sarajevo Hasanom Tanovićem i direktoricom Zavoda za izgradnju KS Belmom Barlov obišao radove koji se izvode na izgradnji podzemne garaže G3 u ulici Kolodvorska, kod Hitne pomoći.

Do sada su radovi na ovom gradilištu nekoliko puta bili zaustavljeni radi grešaka pri izradi projekata.

"Od kada sam imenovana na poziciju direktorice Zavoda,...

30.07.2021

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo od testiranih 710 osoba potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od Covid-19 infekcije oporavilo se 14 naših sugrađana.

U istom periodu, nažalost, desio se i jedan smrtni ishod u liječenju infekcije ovim virusom.

Trenutno su na bolničkom liječenju 44 pacijenta, od kojih 25 ima akutnu infekciju, dok su ostali post covid ili sumnjivi.

Na Kliničkom...

30.07.2021

Na jučerašnjem zasjedanju, organiziranom na izvorištu Mošćanica, Vlada Kantona Sarajevo je usvojila i ...

29.07.2021

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjem zasjedanju donijela Odluku o sufinansiranju boravka djece u predškolskim ustanovama  na području Kantona Sarajevo, sa Liste čekanja Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ za školsku 2021/2022. godinu.

Odlukom se utvrđuje sufinansiranje boravka djece u predškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo, sa navedene Liste, u mjesečnom neto iznosu od 100 KM po jednom djetetu.

„...

29.07.2021

Vlada Kantona Sarajevo je danas održala svoju redovnu 34. sjednicu u objektu KJKP „Vodovod i kanalizacija“ na izvorištu Mošćanica. Sjednica je planski organizirana na ovom lokalitetu, jer Vlada preko resornog Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, namjerava podržati aktivnosti na proširenju obuhvata vodozaštitne zone na ovom izvorišu.

Također, Vlada KS je organizacijom ovog zasjedanja u...

29.07.2021

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo od testiranih 713 osoba, potvrđeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od Covid-19 infekcije oporavilo se 13 naših sugrađana.

U istom periodu nije bilo preminulih od posljedica infekcije ovim virusom.

Trenutno su na bolničkom liječenju 32 pacijenta, od kojih 21 ima akutnu infekciju, dok su ostali post covid ili sumnjivi. Na KCUS-u se liječi 19, a u Općoj bolnici 13 pacijenata. Jedan pacijent je na respiratoru, a tri koriste...