Vlada Kantona Sarajevo

Novosti

05.08.2021

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost „Hifa - Petrol d.o.o.“ iz Sarajeva, organizatoru međunarodnog događaja „HPLUS RALLY“, za sutrašnju privremenu izmjenu režima saobraćaja od 09:00 sati na trasi kretanja učesnika ove vožnje kroz Sarajevo.

...
05.08.2021

U cilju povećanja interesovanja za proces imunizacije u Kantonu Sarajevo, Ministarstvo zdravstva KS pokrenulo je kampanju afirmacije i promocije vakcinacije.

Kako su istakli u ovom ministarstvu, cilj je što više preko medija, društvenih mreža, te brojnih partnerskih organizacija - javnih institucija, Turističke organizacije KS i drugih, nastojati komunicirati poruku važnosti vakcinacije kao zaštite od koronavirusa, ali i povratka normalnom životu...

05.08.2021

Vlada Kantona Sarajevo dala je danas saglasnost Ministarstvu za boračka pitanja za potpisivanje ugovora u svrhu kupovine 25 stanova za pripadnike boračke populacije, u stambenom objektu „E“, u vogošćanskom naselju Rosulje.

Ugovori će biti potpisani sa Fondom Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisane borce i prognane osobe, a nakon što saglasnost na njihovo zaključenje da i Skupština Kantona Sarajevo....

05.08.2021

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić uručio je danas ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za 36 udruženja u Kantonu Sarajevo, a koja su izabrana po osnovu provedenog Javnog poziva i kriterija definisanim od strane stručne komisije formirane za ovu namjenu.

Ukupno je, po pomenutom Javnom pozivu, za ove projekte izdvojeno 96.300 KM.

Kako je istakao predsjedavajući Okerić, Skupština i Vlada KS...

05.08.2021

Današnjom odlukom Vlada Kantona Sarajevo rješava dugogodišnji problem nedostatka kadra u KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja koji je nastao zbog prirodnog odliva radnika (prelazak na druga radna mjesta, penzionisanje, smrti i sl) i moratorijem o zapošljavanju od 2014. godine koji je onemogućio redovnu popunu.  Radna mjesta za koja je danas data saglasnost su do sada bila popunjavanja kroz ugovore na određeno vrijeme te angažovanjem uposlenika preko projekata Službe...

05.08.2021

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo od testiranih 476 osoba potvrđena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom. Od Covid-19 infekcije oporavilo se 17 naših sugrađana.

U istom periodu, na sreću, nije bilo smrtnih ishoda u liječenju infekcije ovim virusom.

Trenutno je na bolničkom liječenju 35 pacijenata, od kojih 19 ima akutnu infekciju, dok su ostali post covid ili se nalaze na opservaciji/trijaži.

...
05.08.2021

Povodom sinoćnjih veličanstvenih nastupa svih učesnika i odlične organizacije Koncerta Sarajevske ...

04.08.2021

U okviru Manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2021", delegacija Kantona Sarajevo koju su činili ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović i ministar kulture i sporta Samir Avdić odala je počast i položila cvijeće na mezaristanu Alipašina džamija, Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995, Spomen-obilježju Vječna vatra, na mjestu masakra u Ferhadiji, mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

...
04.08.2021

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo upućuje poziv građanima Kantona Sarajevo koji su primili prvu dozu AstraZeneca vakcine van granica Bosne i Hercegovine da se registruju u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS prijavom na Aplikaciju za registraciju građana vakcinisanih van BiH. 

Poziv je upućen onima kojima je prošlo najmanje osam sedmica od prijema prve doze. 

Aplikacija je dostupna na linku...

04.08.2021

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo potvrđeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon testiranja 537 uzoraka. Od Covid-19 infekcije oporavilo se 15 naših sugrađana. U istom periodu nije bilo preminulih od ove infekcije.

Trenutno je na bolničkom liječenju 40 pacijenata, od kojih 19 ima akutnu infekciju, dok su ostali “postcovid pacijenti” ili se nalaze na opservaciji/trijaži. Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu liječi se 28...

03.08.2021

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost firmi „HARYSCO d.o.o.“ iz Sarajeva za izmjenu režima saobraćaja na saobraćajnici koja prolazi kroz vogošćansko naselje Mehtefčići.

...
03.08.2021

Danas su ministar saobraćaja KS Adnan Šteta i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović potpisali Sporazum o zajedničkom pokretanju javne nabavke za izvođenje radova na postavljanju zvučne signalizacije za slijepa i slabovidna lica na semaforiziranim raskrsnicama na području općine Novo Sarajevo....

03.08.2021

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo od testiranih 485 osoba potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od Covid-19 infekcije oporavilo se 12 naših sugrađana. U istom periodu nije bilo preminulih od ove infekcije.

Trenutno je na bolničkom liječenju 35 pacijenata, od kojih 17 ima akutnu infekciju, dok su ostali postcovid ili se nalaze na opservaciji/trijaži. Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu liječe se 23 pacijenta, a u Općoj...

02.08.2021

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić upriličio je danas prijem za osvajače medalja sa nedavno održanog takmičenja Svjetske lige za mlade Anesa Bostandžića, Ahmeda Busnova, te Eminu i Nejru Sipović. Prijemu su prisustvovali i treneri Zijad Sipović i Admir Zukan, koji je ujedno sekretar Karate saveza Bosne i Hercegovine.

Na početku prijema ministar Avdić je čestitao našim reprezentativcima na sjajnim rezultatima koje su ostvarili...

02.08.2021

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i generalni direktor JP Željeznice Federacije BiH Enis Džafić potpisali su danas Ugovor o obavljanju usluga i sufinansiranja željezničkog putnog saobraćaja na relaciji Pazarić – Željeznička stanica Sarajevo.

Nakon ovog ugovora, danas je potpisan i Sporazumom kojim je omogućeno studentima...

02.08.2021

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo od testiranih 377 osoba potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od Covid-19 infekcije oporavilo se 14 naših sugrađana.

U istom periodu, na sreću, nije bilo smrtnih ishoda u liječenju infekcije ovim virusom.

Trenutno su na bolničkom liječenju 32 pacijenta, od kojih 21 ima akutnu infekciju, dok su ostali post covid ili se nalaze na opservaciji/trijaži.

...
01.08.2021

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović i ministar kulture i sporta KS Samir Avdić danas su sudjelovali u obilježavanju 29. tužne godišnjice stradanja Bošnjaka na Karlovom mostu u Foči, zajedno sa članovima porodica i preživjelim srodnici mučki ubijenih stanovnika ovog istočnog bosanskog grada.

Svake prve nedjelje u avgustu na ovom mjestu članovi Udruženja žrtava rata ''Foča 1992 – 1995'' obilježe dan sjećanja na sve žrtve...

01.08.2021

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo od testiranih 645 osoba potvrđeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od Covid-19 infekcije oporavilo se 13 naših sugrađana.

U istom periodu, na sreću, nije bilo preminulih od infekcije ovim virusom.

Trenutno je na bolničkom liječenju 31 pacijent, od kojih 18 ima akutnu infekciju, dok su ostali post covid ili se nalaze na opservaciji ili trijaži.

Na...

31.07.2021

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo potvrđeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, testirane su 632 osobe, a od Covid-19 infekcije oporavilo se 15 naših sugrađana. Jedna osoba je preminula od posljedica ove infekcije.

Trenutno je na bolničkom liječenju 25 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 13, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ 12. Od ukupnog broja hospitaliziranih, 18 pacijenata ima akutnu infekciju, a...

30.07.2021

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je Komisiju za rješavanje po prigovorima na Listu poslovnih subjekata koji ispunjavaju uslove i Listu poslovnih subjekata koji ne ispunjavaju uslove po Javnom pozivu za dodjelu sredstava za finansiranje cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za mjesec mart i april 2021. godine i za rješavanje po prigovorima na Listu poslovnih subjekata koji ispunjavaju uslove i Listu poslovnih subjekata koji ne ispunjavaju uslove po Javnom...