Vlada Kantona Sarajevo

Usaglašeni tekstovi Poziva i Upitnika namijenjenih privrednicima: Poduzeta aktivnost kojom će i privrednici u Kantonu Sarajevo dati svoj doprinos borbi protiv korupcije

Tekstove Poziva i Upitnika namijenjenih privrednicima Kantona Sarajevo usaglasili su predstavnici Tima Vlade KS za borbu protiv korupcije, Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, Privredne komore KS, Transparency International-a u Bosni i Hercegovini i Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini – ACCOUNT.

Ovu aktivnost dogovorili su jučer na sastanku održanom u Kantonu Sarajevo, a cilj joj je unapređenje kvalitete rada i poslovanja, kako u okviru privatnog sektora tako i u poslovnim odnosima privatnog sektora sa državnom administracijom.

U skladu s njom, privrednici KS su pozvani da učešćem u anonimnoj anketi daju svoj doprinos u poduzimanju istraživačkih mjera planiranih u okviru borbe protiv korupcije.

Na sastanku, ali i u tekstu Upitnika, istaknuto je kako im ispunjavanje ovog upitnika neće oduzeti mnogo vremena, kao i to da on ne zahtjeva na bilo koji način identificiranje privrednog subjekta koji ga popunjava.

„Svaka buduća upotreba podataka, te rezultata provedene analize, ni na koji način neće uticati na anonimnost i povjerljivost ispitanika niti će se dovoditi u bilo kakvu direktnu vezu sa sudionicima u istraživanju“, kaže se u prvom dijelu teksta Upitnika.

U okviru njega se privrednici također obavještavaju da ako imaju potrebe za dodatnim informacijama o istraživanju mogu se obratiti na telefon: 033/250-190.

Popunjen Upitnik privrednici mogu dostaviti najkasnije do 15. oktobra 2017. godine direktno ili putem pošte na adresu Privredna komora Kantona Sarajevo, ul. La Benevolencija 8, Sarajevo, putem fax-a: 033/250-138 ili na e-mail: info@pksa.ba.

Anketni upitnik od danas mogu preuzeti i u elektronskoj formi na stranici Vlade Kantona Sarajevo www.vlada.ks.gov.ba (Obavještenje iz Vlade) i/ili na stranici Privredne komore Kantona Sarajevo www.pksa.com.ba.

O rezultatima ove aktivnosti svi učesnici, ali i javnost, bit će blagovremeno informisani.