Vlada Kantona Sarajevo

Najave događaja

Savjetovanje: „Budućnost obrazovanja: Visoko obrazovanje za održivi razvoj 2030“ – poziv medijima

Poštovane kolegice i kolege,

 

Obavještavamo Vas da će se sutra /utorak/, 25. januara 2022. godine u 09:00 sati, u organizaciji Univerzitet u Sarajevu i Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS, održati Savjetovanje pod nazivom „Budućnost obrazovanja: Visoko obrazovanje za održivi razvoj 2030“.

Savjetovanje će se održati na Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu (Skenderija 72),

Hitna press konferencija predstavnika Skupštine i Vlade KS, povodom sjednice Federalnog parlamenta na kojoj će se razmatrati ukidanje pondera 2 Kantonu Sarajevo - poziv medijima

Poštovane kolegice i kolege,

 

Obavještavamo Vas da će se sutra (ponedjeljak), 24. januara 2022. godine, održati hitna press konferencija u velikoj sali Općine Centar, sa početkom u 09:00 sati, povodom zakazivanja sjednice Federalnog parlamenta na kojoj će se razmatrati Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o pripadnostima javnih prihoda u FBiH, s ciljem ukidanja pondera 2 Kantonu Sarajevo.

Obilježavanje 28. tužne godišnjice stradanja šestero mališana na sankanju na Alipašinom Polju - poziv medijima

Obavještavamo Vas da će SUTRA /SUBOTA/ 22. JANUARA 2022. GODINE U 10:00 SATI delegacija Kantona Sarajevo položiti cvijeće na mjesto masakra u ulici Bosanska kod broja 4 (naselje Alipašino polje, “C” faza).

Na tom mjestu je, prije 28 godina, od agresorske granate poginulo šestero naših malih sugrađana na sankanju, dok ih je još šestero teže povrijeđeno.

Tog kobnog dana poginuli su: Indira Brković, Jasmina Brković, Mirza Dedović, Danijel Jurenić, Nermin Rizvanović i Admir Subašić.

 

Poziv medijima na potpisivanje Ugovora o stipendiranju za učenike i studente, stipendiste Fonda IKRE

Obavještavamo Vas da će u srijedu, 12.01.2022. godine, s početkom u 11:00 sati u Multimedijalnoj sali Kantona Sarajevo biti upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju za učenike i studente, stipendiste Fonda IKRE.

U školskoj 2021/2022. godini ukupno će biti dodijeljeno 1.930 stipendija, a bit će isplaćivane tokom devet mjeseci. Za ovu namjenu izdvojeno je 1.737.000 KM.

Potpisivanju će prisustvovati ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović i direktor Fonda IKRE Smajo Halilović.

Poziv medijima na press konferenciju povodom poskupljenja plina u BiH

Poštovane kolegice i kolege,
 
Obavještavamo Vas da će danas, 06.01.2022. godine u 15:00 sati, u namjenskom prostoru za press konferencije kod svečanog ulaza u zgradu Kantona Sarajevo (Reisa Džemaludina Čauševića 1), biti održana press konferencija povodom poskupljenja plina u BiH.

Planirano je da se medijima obrate premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović i direktor Sarajevogasa Edis Baković.

Press konferencija, povodom dodjele ugovora mladim vlasnicima novoosnovanih poslovnih subjekata – poziv medijima

Poštovani kolege/ice,

 

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i ministar privrede Adnan Delić organiziraju press konferenciju, povodom dodjele ugovora mladim vlasnicima novoosnovanih poslovnih subjekata i potpisivanja drugog kruga ugovora sa IT kompanijama koje su, po dodatnom javnom pozivu, ostvarile pravo na poticaj po programu „Poticaj razvoja IT preduzetništva“.