Najave događaja

Dodjela certifikata prvim polaznicima Neformalnog programa osposobljavanja učitelja za rad u predškolskim ustanovama - POZIV ZA MEDIJE

Obavještavamo Vas da će se sutra (utorak) 18.02.2020.godine u 11:00 sati održati dodjela certifikata prvih polaznika Neformalnog programa osposobljavanja učitelja za rad u predškolskim ustanovama koji su stekli zvanje stručnjaka sa profesionalnim kompetencijama u području predškolskog odgoja i obrazovanja.

Dodjela će se doržati u sali 100, na prvom spratu zgrade Kantona Sarajevo.

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

Obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale građane Sarajeva u periodu opsade i 26. godišnjice masakra na Markalama - poziv medijima

U povodu obilježavanja 05. februara – Dana sjećanja na sve poginule građane Sarajeva u periodu 1992-1995. godine i 26. godišnjice stradanja naših sugrađana na pijaci Markale, obavještavamo Vas da će se u SRIJEDU 05. februara 2020. godine od 10:30 do 11:00 sati, u organizaciji Kantona Sarajevo, održati Zajednička komemorativna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Sarajeva i općinskih vijeća sa područja Kantona Sarajevo u Narodnom pozorištu.

Uručenje Odluka o dodjeli sredstava za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih - POZIV ZA MEDIJE

Obavještavamo Vas da će sutra (petak) 17.01.2020.godine u 13:30 sati biti upriličeno uručenje Odluka o dodjeli sredstava za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih.

Uručenje će se održati u Domu mladih (Skenderija), a planirano je da prisustvuju premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i članovi Vlade KS.

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

Delegacija Kantona Sarajevo položit će cvijeće na mjesto masakra u ulici Isevića sokak - poziv za medije

Obavještavamo Vas da će sutra (srijeda) 15.01.2020.godine u 10:00 sati delegacija Kantona Sarajevo položiti cvijeće na mjesto masakra koji se desio u ulici Isević sokak kod broja 23.

Tog dana prije dvadeset i sedam godina ubijeno je osmero naših sugrađana, dok je njih devetnaestero lakše i teže ranjeno.

Ubijeni su: Ahmet Ahmetspahić, Jasmina Kajanija, Asim i Azra Lačević, Senad Lagumdžija, Bajro Pinjo, Aferdita Sadikaj i Jasna Šarić.

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

Prezentacija projekta "Životni put osoba sa invaliditetom" - poziv za medije

Obavještavamo Vas da će se SUTRA U ČETVRTAK 09.01.2020. godine s početkom u 12:00 sati održati prezentacija projekta "Životni put osoba sa invaliditetom".

Ovim povodom, prisutnima će se obratiti ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Malik Garibija i predsjednik Koordinacionog odbora udruženja Fikret Zuko.

Prezentacija će se održati u hotelu "Europa", ulica Vladislava Skarića 5.

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

Nakon sjednice Kluba zastupnika iz reda Bosnajckog naroda u SKS, konferencija za medije - POZIV ZA MEDIJE

Obavještavamo Vas da će se DANAS u PETAK 27.12.2019. godine s početkom u 14:00 sati, nakon što se završi sjednica Klub zastupnika iz reda bošnjačkog naroda u Skupštini Kantona Sarajevo, održati konferencija za medije.

Konferencija za medije će se održati ispred sale 100, na prvom spratu zgrade Kantona Sarajevo.

 

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

Hitna press konferencija rukovodstva Skupštine KS - poziv medijima

Obavještavamo Vas da će se DANAS /PETAK/ 27. DECEMBRA 2019. GODINE U 11:00 SATI održati HITNA PRESS KONFERENCIJA rukovodstva Skupštine Kantona Sarajevo o aktuelnoj situaciji u Kantonu Sarajevo.

Press konferencija će se održati u novim prostorijama namijenjenim za press u zgradi Kantona Sarajevo.

 

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.