Vlada Kantona Sarajevo

Najave događaja

Potpisivanje protokola ministra Krivića i direktora Olimpijskog bazena "Otoka" Pešteka - obavijest medijima

Poštovane kolege,

Obavještavamo Vas da će sutra /SRIJEDA/ 21.10.2020. godine, sa početkom u 12:30 sati, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić i direktor Olimpijskog bazena „Otoka“ Enes Peštek potpisati Protokol o realizaciji škole plivanja za učenike četvrtih razreda osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo.

Potpisivanje će se održati u sali 100, na prvom spratu zgrade Kantona Sarajevo.

Press konferencija članova Kriznog štaba MZ KS - obavještenje medijima

Obavještavamo Vas da će sutra /četvrtak/, 15. oktobra 2020. godine, sa početkom u 11:45 sati, članica Kriznog štaba i pomoćnica ministra zdravstva Kantona Sarajevo dr. Alma Kadić i načelnik Sektora uniformisane policije Džafer Hrvat informirati javnost sa sadržajima dvije naredbe, koje je Krizni štab MZ KS donio danas.

Televizija Sarajevo će omogućiti svim zainteresovanim medijima preuzimanje čistog live signala HD rezolucije sa posebnog YouTube kanala, čiji link je:

Potpisivanje ugovora o stipendiranju nadarenih učenika prvih razreda srednjih škola u KS - obavještenje medijima

Poštovane kolege,

Obavještavamo Vas da će SUTRA /SRIJEDA/ 14.10.2020. godine ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić sa učenicima, dobitnicima stipendija za talentovane / nadarene učenike prvog razreda srednjih škola u KS u školsjkoj 2020/2021. godini, potpisati ugovore o dodjeli stipendija koje je u Budžetu osiguralo ovo resorno ministarstvo.

Potpisivanje će se održati u sali 100, na prvom spratu zgrade KS prema sljedećem rasporedu:

NOVI POZIV MEDIJIMA - Primopredaja medicinske opreme i materijala

Poštovane kolege,

zbog velikog interesovanja medija, dobili smo obavještenje iz KCUS-a da je odobreno prisustvo medijima današnjoj primopredaji medicinske opreme i materijala ispred objekta Instituta za naučno-istraživački rad Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a koja će se održati sa početkom u 12:00 sati.

Također još jednom podsjećamo da će se primopredaje održati i u:

Primopredaja medicinske opreme i materijala - poziv medijima

Obavještavamo Vas da će se sutra /utorak/ 06. oktobra 2020. godine izvršiti primopredaja medicinske opreme i materijala nabavljenih sredstvima Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, putem Razvojnog programa Ujedinjenih naroda - UNDP-ja, a za čiju je nabavku Vlada KS ranije donijela svoje odluke.