Vlada Kantona Sarajevo

Sporazumi o povećanju energijske efikasnosti 24 objekta javnih ustanova KS kao i rekonstrukciji i sanaciji objekata MUP-a-POZIV MEDIJIMA

Obavještavamo vas da će SUTRA /ČETVRTAK/ 13. 06. 2019. godine u 14:00 sati biti potpisan Sporazum o povećanju energijske efikasnosti 24 javna objekta na području Kantona Sarajevo između Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i Švedske ambasade u BIH,  u sklopu projekta “Zeleni ekonomski razvoj” koji finansira Vlada Švedske.

Sredstva za realizaciju mjera energijske efikasnosti ukupne vrijednosti 6 miliona KM osigurali su Vlada Švedske, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, općina Stari Grad , Vogošća, Ilijaš, Novo Sarajevo, Hadžići i Ilidža te Arhitektonski fakultet Sarajevo i Elektrotehnička škola za energetiku. Implementator radova je UNDP.

Ovim povodom, medijima će se obratiti ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Damir Filipović, šefica Odjela za saradnju u Ambasadi Švedske u BiH  Marie Bergström i zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov. Prisutni će biti načelnici općina i direktori institucija koje su osigurale sredstava.

Nakon toga, u 14:30 sati bit će upriličeno potpisivanje Sporazuma o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova KS i UNDP-a na implementaciji projekta koji podrazumijeva rekonstrukciju i sanaciju zgrada i objekata MUP-a KS.

Sporazum će potpisati resorni ministar Admir Katica i zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je za ove namjene osiguralo 210.000 KM iz Budžeta za 2019. godinu, dok je UNDP implementator projektnih aktivnosti.

Potpisivanje sporazuma održat će se u multimedijalnoj sali, u prizemlju zgrade Kantona Sarajevo.

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.
 

13.06.2019 - 14:00