Potpisivanje Protokola o radu i saradnji Koordinacionog tijela na prevenciji, zaštiti i borbi protiv nasilja u porodici u KS - poziv medijima

Obavještavamo Vas da će se SUTRA /PETAK/ 01. juna 2018. godine sa početkom u 10:00 sati održati potpisivanje Protokola o saradnji i radu Koordinacionog tijela na prevenciji, zaštiti i borbi protiv nasilja u porodici u Kantonu Sarajevo.

Protokol će potpisati: ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Amela Dautbegović, ministar unutrašnjih poslova Vedran Mulabdić, policijski komesar Mevludin Halilović, ministrica zdravstva Zilha Ademaj, ministar pravde i uprave Mario Nenadić, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Elvir Kazazović, glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić, izvršna direktorica Fondacije lokalne demokratije Jasmina Mujezinović i predsjednik Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom u KS Fikret Zuko.

Potpisivanje protokola će biti upriličeno u multimedijalnoj sali, u prizemlju zgrade Kantona Sarajevo.

Nakon potpisivanja ovog protokola, uime vladinog sektora, prisutnim predstavnicima medija obratit će se ministrica Dautbegović te direktorica Mujezinović, kao predstavnica nevladinog sektora.

Molimo Vas da planirate dolazak vaše ekipe i novinara.

 

01.06.2018 - 10:00