Vlada Kantona Sarajevo

Visoki predstavnik Valentin Inzko sutra će posjetiti Kanton Sarajevo - poziv medijima

Obavještavamo Vas da će SUTRA /ČETVRTAK/ 16. aprila 2015. godine Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko posjetiti Kanton Sarajevo. Ova posjeta je planirana u okviru niza sličnih posjeta svim kantonima, a nakon formiranja vlasti na osnovu rezultata Opštih izbora 2014. godine.

            Planiran je sljedeći raspored sastanka:

- od 09:00 do 10:30 sati – sastanak sa premijerom KS Elmedinom Konakovićem (sala 115);

- od 10:30 do 10.45 sati – obraćanje predstavnicima medija premijera Konakovića i Visokog predstavnika Inzka ispred sale 100 na prvom spratu zgrade Kantona Sarajevo;

- od 10:45 do 11:45 sati – sastanak sa rukovodstvom Skupštine Kantona Sarajevo (sala 100, prvi sprat zgrade KS) čiji će početak zainteresirani predstavnici medija - kamermani i fotoreporteri imati priliku snimiti i slikati, dok će im saopćenje za javnost sa sastanka proslijediti Press služba KS.

Na sastancima će se razgovarati o planovima, prioritetima i koracima koje kantonalne vlasti imaju namjeru poduzeti na stabilizaciji stanja u Kantonu Sarajevo te njegovom napretku u narednom periodu sa posebnim fokusom na ekonomiju, razvoj i poboljšanje života građana uopšte.

Molimo vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe, kako bi uzeli izjave od premijera Konakovića i Visokog predstavnika Inzka nakon sastanka te Vaših kamermana i fotoreportera koji će slikom zabilježiti početak sastanka rukovodstva Skupštine KS sa Visokim predstavnikom.

16.04.2015 - 10:30 do 11:00