Promocija hranitelja koji su pohađali PRIDE obuku - poziv medijima

Obavještavamo vas da će se SUTRA (PETAK) 09. februara 2018. godine u 15:00 sati održati promocija grupe hranitelja koji su pohađali PRIDE program obuke u prostorijama Kantonalne javne ustanove Dom za djecu bez roditeljskog staranja, u ulici Bjelave broj 52.

Dodjela certifikata o učešću u edukaciji hranitelja koja im je dala nove informacije o hraniteljstvu i dodatna znanja potrebna za ulogu hranitelja djeci bez rodiiteljskog staranja, panel diskusija čiji su nosioci sami hranitelji i djeca/mladi u hraniteljstvu, te umjetnički performans, bit će prilika za drugačiju promociju hraniteljstva, kao kvalitetnijeg oblika brige o djeci.

Iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice pozivaju vas  da propratite ovaj događaj i svojim učešćem date doprinos razvoju hraniteljstva u Kantonu Sarajevo, a sve u cilju priprema pretpostavki za početak primjene Zakona o hraniteljstvu u Federaciji BiH.

Uloga medija u razvoju hraniteljstva vrlo je važna i ima značajnu ulogu u motivaciji prijave novih porodica za hraniteljstvo, ističu u resornom ministarstvu.

 

Molimo Vas da planirate dolazak Vaše ekipe i novinara.

 

09.02.2018 - 15:00