Vlada Kantona Sarajevo

Press konferencija Vlade Kantona Sarajevo u povodu početka velike akcije " Vrijeme je da čistimo"- poziv medijima

Obavještavamo Vas da će Vlada Kantona Sarajevu upriličiti press konferenciju koja će se održati u petak 19. aprila s početkom u 11:00 sati u parku iza zgrade Predsjedništva BiH ( i ispred ulaza u zgradu Kantona Sarajevo).

Povod ovom obraćanju javnosti je početak akcije „Vrijeme je da čistimo“ kojom će se obilježiti i 22. april – Dan planete Zemlje.

O detaljima najobuhvatnije akcije čišćenja Sarajevske regije koju je pokrenula i organizirala Vlada Kantona Sarajevo govorit će premijer KS Edin Forto, resorni ministri, direktor Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo Muhamed Bekto, bh koordinator globalnog svjetskog pokreta „Let's Do It“ Junuz Elkaz, te pokretač facebook stranice „Sarajevo, prljavi grad“ Faris Fejzagić.

Direktor Bekto će predstaviti model upošljavanja dodatnih 600 ljudi koliko će biti dato na raspolaganje komunalnim preduzećima tokom dvomjesečne akcije, a za što je Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo izdvojio skoro milion konvertibilnih maraka.

„Let's Do It“ u našoj zemlji djeluje od 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 184 441 volontera koji su očistili oko 13 350 tona otpada i zasadili 446 218 sadnica drveća.

Molimo Vas da planirate dolazak novinara i ekipe. Hvala.

19.04.2019 - 11:00