Vlada Kantona Sarajevo

Press konferencija ministra Bašića i članova Komisije o procesu izbora korisnika poticaja u maloj privredi KS - poziv medijima

 

Obavještavamo Vas da će SUTRA /PETAK/ 18. OKTOBRA 2019. godine u 10:00 sati ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić i nekoliko članova Komisije za odabir korisnika poticajnih grant-sredstava za 2019. godinu održati press konferenciju na kojoj će biti prezentiran proces izbora korisnika poticaja maloj privredi u KS.

Ministarstvo privrede KS ove je godine napravilo značajne iskorake u procesu dodjele poticajnih sredstava maloj privredi u kontekstu transparentnosti, načinu objavljivanja i promovisanja javnog poziva, a posebno u procesu izbora korisnika, gdje je minimiziran rizik od utjecaja na objektivnu procjenu zahtjeva aplikanata od strane sedmočlane Komisije.

Ministarstvo organizuje press-konferenciju na kojoj će biti detaljno predstavljen pomenuti proces dodjele poticaja, unapređenja u odnosu na prethodne godine, zabilježeni rezultati, zatečene anomalije, aktuelni programi i dr.

Press konferencija će se održati u multimedijalnoj sali, u prizemlju zgrade Kantona Sarajevo

 

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

 

18.10.2019 - 10:00