Vlada Kantona Sarajevo

„Predstavljanje novog školskog programa za prevenciju rodno zasnovanog nasilja i promociju zdravih stilova života“ - POZIV MEDIJIMA

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo kao partner u projektu sa organizacijom Care International poziva vas da medijski pratite dvodnevni radni sastanak „Akreditacija Programa Y - Mladi - Inovativni pristupi u prevenciji rodno zasnovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova kod mladića i djevojaka - Sljedeći koraci“ koji će biti održan 17. i 18. oktobra 2019. godine u Hotelu Bristol, u Sarajevu.

Jedna od glavnih tema dvodnevnog sastanka biće razmjena najboljih praksi na primjeru „Program Y“, koji je akreditovan i izvodi se u sklopu časova odjeljenske zajednice u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Bosansko-podrinjskom kantonu. Program se koristi u dvije srednje škole u Kantonu Sarajevo (Srednja zubotehnička škola i Peta gimnazija) kao i u školama Srednjobosanskog kantona, a ima dozvolu da se koristi i u srednjim školama u Republici Srpskoj.

Izjave za medije su predviđene u četvrtak, 17.10.2019. godine u periodu od 14:30-14:45 u hotelu Bristol, neposredno prije početka sastanka.

 

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

 

 

17.10.2019 - 14:30