Potpisivanje Sporazuma o podjeli troškova na projektu sanacije objekata sedam javnih ustanova u KS-poziv medijima

Obavještavamo Vas da će SUTRA /UTORAK/ 05. juna 2018. godine u 11:00 sati ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić i zamjenik rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP-a) u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov potpisati Sporazum o podjeli troškova na projektu ''Zeleni ekonomski razvoj'', u dijelu koji se odnosi na aktivnost ''Povećanje energetske efikasnosti javnih objekata u Kantonu Sarajevo''.

Radi se o nastavku uspješne saradnje Kantona Sarajevo sa UNDP-ijem na realizaciji pomenutog projekta čiji je cilj smanjenje emisija zagađujućih materija u zrak kroz smanjenje potrošnje energije u javnim objektima, a što dovodi do racionalizacije troškova za potrošnju energije, uštede budžetskih sredstava i mogućnosti njihovog reinvestiranja, stimulisanja otvaranja novih ''zelenih radnih mjesta'' u okviru energijske obnove objekata i dr.

U okviru projekta planirana je energijska sanacija objekata osnovnih škola ''Vladislav Skarić'', ''Behaudin Selmanović'', ''Hilmi ef. Šarić'' i ''Malta'', te vrtića ''Lastavica'', Psihijatrijske bolnice Kantona Sarajevo i Policijske stanice Novi Grad.

Mjere energijske efikasnosti finansirat će Vlada Švedske, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, općine Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Hadžići, JU ''Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo'' i Fond za zaštitu okoliša FBiH. Implementator projekta je UNDP u BiH.

Potpisivanje Sporazuma održat će se u sali 100, na prvom spratu zgrade Kantona Sarajevo.

 

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.
 

05.06.2018 - 11:00