Potpisivanje Memoranduma o saradnji na projektu „Kultura pripada i meni“ između Ministarstva kulture i sporta KS, Udruženja „Život sa Down sindromom FBiH“ i JU Pozorište mladih Sarajevo-poziv medijima

Obavještavamo vas da će SUTRA /SRIJEDA/ 07. marta 2018. godine u 11:00 sati biti upriličeno potpisivanje Memoranduma o saradnji na projektu „Kultura pripada i meni“ između Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Udruženja „Život sa Down sindromom FBiH“ i JU Pozorište mladih Sarajevo.

Memorandum će potpisati ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić, predsjednica Udruženja Sevdija Kujović i direktorica Pozorišta Lejla Panjeta, nakon čega će se obratiti prisutnim predstavnicima medija.

Projekt podržava Vlada Švicarske, a provodi Udruženje “Život sa Down sindromom FBiH”.

Ostvarivanjem saradnje na projektu „Kultura pripada i meni“, potpisnici će uložiti napor da se Pozorište mladih učini pristupačnim za sve osobe s invaliditetom.

Pristupačnost Pozorišta mladih Sarajevo za osobe s invaliditetom osigurat će se kroz arhitektonsku, informacijsku, komunikacijsku i svaku drugu razumnu prilagodbu, uz aktivno učešće osoba s invaliditetom. Paralelno sa prilagodbom Pozorišta mladih, pripremit će se i inkluzivna predstava u režiji glumice Alene Džebo. Pored navedenog, projektom „Kultura pripada i meni“ je planirana promocija prava osoba s invaliditetom kao i edukacija uposlenika Pozorišta mladih, što će imati direktan uticaj na unapređenje svijesti šire javnosti o mogućnostima osoba s invaliditetom.

Konačno, projekt „Kultura pripada i meni“ pokreće jedan novi proces promjene politika u oblasti kulture naspram osoba s invaliditetom.

Projekt podupire implementaciju Strategije za unapređenje prava i položaja osoba s invaliditetom u Federaciji BiH 2016-2021.

Potpisivanje Memoranduma i obraćanja predstavnicima medija održat će se u sali 129, na prvom spratu zgrade Kantona Sarajevo.

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

07.03.2018 - 11:00