Naučno savjetovanje "Bosanski, hrvatski i srpski jezik i književnost naroda BiH u školskom sistemu u BiH" - poziv medijima

Obavještavamo vas da će SUTRA /SUBOTA/ 06. aprila 2019. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a u organizaciji Prosvjetno – pedagoškog zavoda, održati Naučno savjetovanje “Bosanski, hrvatski i srpski jezik i književnosti naroda Bosne i Hercegovine u školskom sistemu u BiH” u hotelu Hills (Butmirska cesta 18, Ilidža).

Cilj ovog savjetovanja je naučno rasvjetljavanje pitanja vezanih za nastavni predmet u osnovnim i srednjim školama čiji se sadržaj temelji na izučavanju jezika koji su u službenoj upotrebi u BiH i književnosti naroda BiH.

Učešće u savjetovanju potvrdili su vodeći profesori iz ove oblasti sa univerziteta u Zenici, Bihaću, Tuzli, Mostaru i Sarajevu.

Planirano je da u periodu od 16:00 do 16:30 budu prezentirani zaključci, nakon završetka naučnog savjetovanja. Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

06.04.2019 - 16:00