Vlada Kantona Sarajevo

Javna panel diskusija pod nazivom: "Novi život Skenderije" - poziv za medije

Obavještavamo Vas da će danas, 20.09. 2019. godine u sali amfiteatra u Domu mladih sa početkom u 17:30 sati biti upriličena Javna panel diskusija pod nazivom: “Novi život Skenderije”.

Vlada Kantona Sarajevo pokrenula je pitanje adaptacije i revitalizacije Kulturno – sportskog centra Skenderija te je zajedno sa menadžmentom ovog preduzeća i Asocijacijom arhitekata u BiH organizirala javnu panel diskusiju "Novi život Skenderije" koja treba biti početni korak u trasiranju smjernica budućnosti ovog kompleksa.

Najavljena diskusija na koju su, pored učesnika premijera KS Edina Forte, ministra privrede Harisa Bašića, ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Damira Filipovića, ministra kulture i sporta Mirvada Kurića, zastupnika u Skupštini KS Igora Stojanovića, Mejreme Zatrić, dr cand, iz ETH Zürich, Dinka Peračića, ma dia, sa Sveučilišta u Splitu / Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije, Gabriela eAgiunaga Gamuzioa, eksperta za urbanizam (UN Habitat), Daria Kristića iz Asocijacije arhitekata u BiH, direktora KSC Skenderija Amera Kape i izvršne direktorice BIT alijanse Tatjane Vučić, pozvani i drugi stručnjaci iz oblasti arhitekture, umjetnosti, sporta, kulture, javnog života kao i građani Kantona Sarajevo. Panel diskusija biće potpuno otvorena, gdje će se čuti mišljenja struke i potrebe građana a sve u cilju stvaranja prostora koji će biti i koristan za građane i ekonomski samoodrživ.

Skenderija će ovom prilikom biti sagledana u dva panela: sa arhitektonsko-urbanističkog, ali i ekonomskog i menadžerskog aspekta.

Nakon toga u otvorenoj diskusiji će se postaviti pitanja kojih se eventualno panelisti nisu dotakli i stvoriti zaključak šta dalje.

Pozivamo Vas da vaši novinari i ekipe prate i zabilježe ovaj događaj.

 

20.09.2019 - 17:30