Vlada Kantona Sarajevo

Demonstracija rada šumskog traktora za gašenje šumskih požara na nepristupačnim lokacijama na Velikom polju na Igmanu - poziv medijima

Obavještavamo vas da će se SUTRA (SRIJEDA) 08. OKTOBRA 2014. godine u 14:00 sati održati demonstracija rada šumskog traktora namijenjenog za gašenje šumskih požara na nepristupačnim lokacijama na Velikom polju na Igmanu.

 

Sredstva za nabavku pomenutog traktora obezbijedili su: Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i Kantonalna uprava civilne zaštite.

 

Planirano je da se prije navedene aktivnosti prisutnim obrate ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Zlatko Petrović, ministar privrede Emir Hrenovica, direktori Uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo Mustafa Kovač i KJP „Sarajevo-šume“ d.o.o. Sarajevo Nermin Demirović te predstavnik Uprave za šumarstvo Kantona Sarajevo.

 

Za zainteresirane predstavnike medija prijevoz je obezbijeđen, a polazak je planiran u 13:00 sati ispred zgrade Kantona Sarajevo. Molimo zainteresirane kolege da prijavu izvrše na telefon: 562-050 danas do 16:00 sati.

 

 

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

 

08.10.2014 - 14:00