Vlada Kantona Sarajevo

Ogledni čas u Drugoj osnovnoj školi u Hrasnici povodom početka realizacije druge faze projekta „Škola budućnosti“

Obavještavamo vas da će SUTRA /ČETVRTAK/ 14. maja 2015. godine sa početkom u 12:15 sati u JU „Druga osnovna škola“ u Hrasnici  (Školska br 1) biti upriličen ogledni čas povodom početka realizacije druge faze projekta „Škola budućnosti“ u osnovnim školama Kantona Sarajevo.

Cilj ovog projekta je osavremenjavanje nastavnog procesa kroz afirmaciju rada u grupama i navikavanje učenika na timski rad i saradnju, integracija informacijsko-komunikacijskih tehnologija u nastavi kao alata za oslobađanje kreativnih potencijala kod učenika, te njihovo poticanje na istraživački rad.

Stručni tim ove škole je za  ogledni čas pripremio temu „Moja domovina-Bosna i Hercegovina“, kako bi učenici četvrtih razreda uz pomoć nastavnika, tableta, savremenih računarskih tehnika i edukacijskih softvera istražili i proširili stečena znanja o svojoj domovini. Cilj je također da se nastavnici, kroz organizaciju ovakvih oglednih sati, usavršavaju i budu nosioci pozitivnih promjena u obrazovanju.

Kako je najavljeno iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, oglednom času će prisustvovati predstavnici ovog ministarstva, škole, te Microsofta BiH koji finansijski podržava projekt.

 

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

14.05.2015 - 12:15