Vlada Kantona Sarajevo

Debata o temi "Socijalno poduzetništvo i mogućnosti zapošljavanja" - obavještenje medijima

Poštovane kolege,

Obavještavamo Vas da će se SUTRA /SRIJEDA/ 14.10.2020. godine, sa početkom u 12:00 sati  u Hotelu "Europa", u organizaciji Centra za razvoj društvenog preduzetništva „Globus“, održati debata o temi "Socijalno poduzetništvo i mogućnosti zapošljavanja".

Debata ima za cilj da pokrene konstruktivan dijalog o pitanjima razvoja socijalnog poduzetništva, kako bi se razmotrili izazovi, te definisali mogući pravci razvoja ovog oblika poslovanja, uz moderiranu diskusiju, a u prisustvu predstavnika institucija, organizacija civilnog društva, socijalnih preduzeća i eksperata.

Programom debate je predviđeno da se dio debate posveti pokrenutim aktivnostima Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo na pripremi Nacrta zakona o socijalnom poduzetništvu, te će tim povodom predstavnik Ministarstva dati uvodne napomene.

Očekuje se da će učešće na debati uzeti 20 do 25 sudionika, među kojima i predloženi članovi Radnog tima za pripremu Nacrta zakona o socijalnom poduzetništvu u Kantonu Sarajevo.

A zbog poznatih epidemiloških razloga koji su trenutno na snazi, Televizija Sarajevo će zabilježiti kadrove i izjave aktera ovog događaja i omogućiti svim zainteresiranim medijima preuzimanje tog snimljenog materijala HD rezolucije putem FTP-a.

Za sva dodatna tehnička pitanja molimo da kontaktirate kolege iz TVSA.

U isto vrijeme, audio snimak izjava i fotografije poslat ćemo Vam na redakcijske mail-ove, te naknadno i informaciju za javnost.

Srdačan pozdrav,

Služba za protokol i press KS

14.10.2020 - 12:00
Slika: