Vlada Kantona Sarajevo

Zahvalnica Ministarstvu kulture i sporta za podršku Napretkovim sportskim danima

Predsjednik Sportskog društva „Napredak“ Vladimir Kanevčev uručio je jučer zahvalnicu ministru kulture i sporta KS Samiru Avdiću, za podršku koje je ovo ministarstvo pružilo u održavanju Napretkovih sportskih dana 2021. godine.

U okviru ove sportske manifestacije, koja je okupila takmičare iz cijele BiH, tokom jučerašnjeg dana održavale su se nogometne utakmice u kojima su učestvovali NK SAŠK 1910 Napredak, kao organizator turnira, FK Unis Vogošća, FK Famos Hrasnica, te  Akademija fudbala AF Sporting Sarajevo.  Održano je i takmičenje u boćanju, a upriličeni su, između ostalog, i nastupi mažoretkinja, kao i predstavljanje članica ovog Društva: Šahovskog kluba „ Napredak Sarajevo“, Nogometnog kluba SAŠK 1910 „Napredak“, Hrvatskog- planinarskog društva „Bjelašnica 1923“ Sarajevo, Boćarskog kluba NAPREDAK –WILLA, Šahovskog kluba „Napredak Zenica“, Biciklističkog kluba Napredak Travnik, Teniserskog kluba „Napredak Zenica“ kao i mažoretkinja Hrvatskog kulturnog društva “Busovača“.

Ministar Avdić je kazao tom prilikom kako mu je izuzetno drago što se na manifestaciji okupio veliki broj mladih učesnika iz Bosne i Hercegovine, kao i da ga raduje to što će neki od njih biti ponosni reprezentativci Bosne i Hercegovine. Najstarijoj planinarki i članici ovog Društva Elzi Babić,  koja je bila na otvaranju manifestacije, ministar je zaželio puno zdravlja i sreće, te da i dalje uživa u ljepotama planinskih pejzaža naše domovine Bosne i Hercegovine.

Napretkovi sportski dani zvanično su okončani dodjelom pehara i medalja pobjednicima, te zahvalnica institucijama koje su podržale njeno održavanje, uz želje organizatora da ova manifestacija bude još  bolja i masovnija naredne godine, te da postane tradicionalna.