Zahvaljujući ministru Kuriću rukometna reprezentacija BiH se sprema za Evropsko prvenstvo 2020.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas Bilala Šumana, selektora rukometne reprezentacije BiH i Halila Škaljića, člana Upravnog odbora Rukometnog saveza Federacije BiH, povodom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje počinju u oktobru 2018. godine, dok se Prvenstvo održava 2020. godine u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.

„Kao i do sada Ministarstvo kulture i sporta KS će na sve moguće načine podržati naše rukometaše da bi postizali što bolje rezultate.To je naše čvrsto opredjeljenje“, kazao je ministar Kurić.

Škaljić se zahvalio ministru Kuriću na svesrdnoj pomoći koju pruža Rukometnom savezu od početka svog mandata.

„Bez kontinuirane podrške i pomoći ministra Kurića reprezentacija ne bi mogla odigravati utakmice i realizovati predviđene pripremne aktivnosti“, naglasio je Škaljić.  

„Ministra Mirvada Kurića poznajem dugi niz godina i naša saradnja, od početka njegovog mandata, je fantastična. Uime Rukometnog saveza i Reprezentacije BiH, te Stručnog štaba i igrača još jednom ogromno hvala na svemu što ministar radi za našu reprezentaciju. Naš cilj je igranje Evropskog prvenstva 2020. godine i nadamo se da će ministar Kurić biti dio našeg tima, jer je to svojim djelima zaslužio“, rekao je Šuman.