Vlada Kantona Sarajevo

Vikend u Sarajevu u znaku sportskih događaja, ministar Avdić zaželio uspjeh takmičarima

Vikend u Sarajevu u znaku je sportskih događaja. U dvorani Centra Skenderija jučer je otvoren Odbojkaški memorijalni turnir "Maja Đokić“, na Olimpijskom bazenu Otoka počeo je XII međunarodni vaterpolo turnir "Sarajevo Champions Challenge 2022", dok se se danas održava polumaraton u sklopu manifestacije Vivia RunFest 2022.

Jučerašnjim događajima je prisustvovao i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, koji se obratio prisutnima, zaželjevši dobrodošlicu i puno sportskog uspjeha takmičarima.

Memorijalni turnir "Maja Đokić" održava se u čast i spomen odbojkašice OK "Bosna" – Sarajevo, koja je izgubila život u 17. godini, u opkoljenom Sarajevu 09. aprila 1995. godine vraćajući se sa odbojkaškog treninga.

Na memorijalnom turniru učešće su uzele ekipe iz Bosne i Hercegovine i regiona - Crne Gore, Slovenije i Srbije u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Prigodnim riječima ministar Avdić obratio se i publici, učesnicima i organizatoru 12. međunarodnog vaterpolo turnira "Sarajevo Champions Challenge 2022", te je poželio dobrodošlicu i puno sportskog uspjeha ekipama iz Budve, Splita, Beograda i Reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

U dvorani Narodnog pozorišta Sarajevo,  obratio se i takmičarima Vivia RunFest 2022 koji se održava danas, te je podijelio startne brojeve elitnim takmičarima određenim od strane organizatora.

Koncertom filmske muzike Sarajevska filharmonija je uveličala svečarski ambijent i poklonila građankama i građanima još jedan vrhunski kulturni događaj