Vlada Kantona Sarajevo

Uskoro počinje s radom bazen u WOG centru u Vogošći

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić potpisao je danas Sporazum o podršci funkcionisanju bazena u WOG centru u Vogošći sa općinskim načelnikom Edinom Smajićem, a koji će na duži period biti ustupljen pod zakup JU KSC Vogošća.

Ovim sporazumom se u 2020. godini od Ministarstva kulture i sporta obezbjeđuje 50.000 KM za funkcionisanje bazena. Općina Vogošća je za tu namjenu u budžetu  predvidjela iznos od dodatnih 50.000 KM, a ostatak sredstava će se obezbijediti putem sufinansiranja susjednih općina Ilijaš i Centar, koje će također koristiti usluge ovog bazena za potrebe škola plivanja, rekreativnog i sportskog plivanja.

Kako je istaknuto, očekuje se da će ovaj projekt podržati i druga kantonalna ministarstva kroz projekte koji bi direktno mogli biti vezani za korištenje bazena, među kojima su Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih, te Ministarstvo za boračka pitanja.

Tokom prethodnih nekoliko sedmica vršene su intenzivne pripreme kako bi se obezbijedili tehnički preduslovi za puštanje bazena u funkciju, a na svojoj sjednici od 22.06.2020.godine Općinsko vijeće je jednoglasno dalo saglasnost JU KSC Vogošća da potpiše ugovor o zakupu sa vlasnikom bazena.

Zvanično potpisivanje ugovora između JU KSC Vogošća i kompanije “Hayat” koja je vlasnik bazena biće upriličeno sutra, na Dan Općine Vogošća, najavljeno je ovom prilikom.