Vlada Kantona Sarajevo

U povodu smrti Đorđa Balaševića, njegovoj porodici i prijateljima saučešće su uputili čelnici i članovi Skupštine i Vlade KS

U povodu iznenadne smrti Đorđa Balaševića, velikana muzičke scene regiona i dokazanog prijatelja Sarajeva, porodici Balašavić, njegovim prijatelima te svima koji su ga iskreno voljeli i cijenili, izraze saučešća uputli su čelnici i članovi Skupštine i Vlade KS.

„Prvi koncert u Sarajevu, koje je još liječilo rane četverogodišnje opsade, u prepunoj Skenderiji te 1998. godine održao je upravo Đorđe Balašević. Bio je to događaj za pamćenje. U svom stilu, i tada, ali i godinama poslije, sa Sarajlijama je dijelio emocije uz puno razumijevanje istine i svjesnost o tragediji našeg grada i države, nalazeći način da tu emociju pretoči u svoje pjesme.

Bio je čovjek mira, pravde, suosjećanja, pjesnik ljudske duše, muzičar koji je obilježio pola stoljeća veselih i tužnih događaja brojnih generacija koji su ga bez zadrške voljeli i poštovali.

Đorđe Balašević je napustio ovaj svijet, ali njegov pjeseme i umijeće da opjeva i podijeli emocije sa svojom publikom i svima koji su voljeli, ostaju trag za vječnost i nezaborav.

Počivaj u miru pjesniče i prijatelju“, stoji u saučešću koje je iz Kantona Sarajevo upućeno porodici i prijateljima Đorđa Balaševića.