Vlada Kantona Sarajevo

Sjajni rezultati taekwondo klubova iz Kantona Sarajevo na 8. evropskom klupskom prvenstvu

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo upriličilo je danas prijem za taekwondo klubove iz Kantona Sarajevo koji su nastupili na 8. evropskom klupskom prvenstvu koje je održano od 21. do 25. novembra u Zagrebu.

Učešće je uzelo preko 800 takmičara iz 118 klubova i 42 zemlje.

Taekwondo sport u Kantonu Sarajevo je u stalnom progresu i porastu što je zasigurno rezultat odgovornog i predanog rada trenera i klubova.

Rezultati koji su postignuti su obaveza da kao društvo ulažemo više u sportove koji su u stalnom usponu, kako rezultatski tako i masovnošću.

Ministarstvo će, u skladu sa postojećim pravilnikom, provjeriti mogućnosti promjene statusa perspektivnih sportista, kako bi i ove uspješne sportiste nagradili, jer su dostojno predstavljali Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo.

Klubove iz Kantona Sarajevo su predstavljali: „Novi Grad“ Sarajevo, „Sarajevo“, „Mladost“ i „Željezničar“.

„Novi Grad“ Sarajevo je osvojio dva pehara. Seniori U21 ekipno osvojili su prvo mjesto, a u ukupnom plasmanu drugo mjesto.

Članovi „Novog Grada“ koji su osvojili medalje su: Emir Kaljanac - 63 kg zlato, Nedžad Husić U21 - 68 kg zlato, seniori -74 kg srebro, Jusuf Ali Rašidagić - 80 kg U21 zlato,  Katarina Kraišnik  -53 kg U21 zlato,  Džejla Makaš - 49 kg U21 zlato,  Sadmir Habibović - 63 kg U21 srebro,  Sadmir Habibovic - 63 kg seniori srebro i Timur Subašić - 74 kg U21 bronza.

Iz ekipe „Mladost“ medalje su osvojili Erol Nući - 87 kg U21 zlato i Dora Marušić - 73 kg U21 srebro, dok su „Sarajevo“ predstavljali i odličja osvojili Ada Avdagić - 42kg juniorke zlato, te Ira Grgić kadetkinje + 59 kg bronza.