Vlada Kantona Sarajevo

Sindikat doktora u KS hvali rad ministrice Sofić: Ona je učinila značajne pomake

Sindikat doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo smatra da je Ministarstvo zdravstva KS, predvođeno ministricom Amelom Sofić u proteklih godinu dana, učinilo značajne pomake u organizaciji zdravstva u KS, samim tim odškrinuta su vrata za reformu zdravstva.

"Na ovaj način će se poboljšati kvaliteta zdravstva, čime će zadovoljni biti i građani i zdravstveni radnici. Nakon mnogo godina pokrenuti su neki programi i osigurana su sredstva za veliki broj specijalizacija. Radi se na poboljšanju uslova rada, materijalnog statusa, na izradi normativa rada. Sve ovo i novo zapošljavanje mladih ljekara kao i iskusnih specijalista nadoknadit će veliki broj doktora koji napuštaju državu i smanjiti potrebu za odlazak u inostranstvo", navodi se.

Naglašavaju da "Sindikat doktora podržava sve aktivnosti ministarstva koje će zdravstvo učiniti kvalitetnijim, a mi ćemo uzeti učešće u svim pozitivnim procesima".

"Najavljeni protesti su stvar politikanstva i više štete će učiniti nego koristi", navode iz Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo.