Vlada Kantona Sarajevo

Sarajevo će spremno dočekati zimsku sezonu: Bjelašnica dobija podzemnu garažu sa 100 mjesta


Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i direktor direkcije za puteve KS Selmir Kovač posjetili su danas općinu Trnovo gdje su nakon sastanka, sa načelnikom Ibrom Berilom obišli radove na saobraćajnoj infrastrukturi u ovoj općini.

Na području općine Trnovo, koja ima najviše regionalnih puteva kojima upravlja Ministarstvo saobraćaja preko Direkcije za puteve, u ovoj godini radi se na više od deset projekata ukupne vrijednosti više od  tri miliona KM. Okončani su radovi na spoju dva regionalna puta od Hotela Maršal do Donje Grkarice u dužini dva kilometra, zatim kilometar puta na dionici Bijele vode - Kolijevka, dok su u toku radovi na izgradnji podzemne garaže na Bjelašnici koja će imati kapacitet 100 mjesta.

"Napravili smo dosta, ali ćemo napraviti još do kraja ove građevinske sezone kada je u pitanju općina Trnovo. Igman i Bjelašnica su naš strateški interes i raduje nas informacija da bi radovi na podzemnoj garaži na Bjelašnici, uz dodatna ulaganja Ministarstva, trebali biti završeni do kraja zime. Dakle, Kanton Sarajevo spremno će dočekati zimsku sezonu kada je u pitanju putna infrastruktura", rekao je ministar Šteta.

Na putu Bijele vode - Kolijevka u toku su radovi na dionici od 650 metara, te bi do kraja godine trebala biti završena  dionica od dva kilometra puta za koje postoji završena projektna dokumentacija. Kompletan put do Šabića trebao bi biti završen sljedeće godine.

"Hvala ministru koji nas je posjetio. Privodimo kraju realizaciju svega što smo planirali ove godine, i veoma smo zadovoljni saradnjom, ne samo na izgradnji putne infrastrukture, nego i izgradnjom podzemne garaže na Bjelašnici. Općina će biti spremna da dočeka sve investicije, ne samo od strane Vlade KS, nego i drugih investitora. Uz ovako konkretnu saradnju koju imamo sa Ministarstvom saobraćaja, napravit ćemo nešto što nismo imali u prethodnim godinama kada je u pitanju priprema za zimsku sezonu", rekao je Berilo te potvrdio zajedničku  ocjenu da će Sarajevo spremno dočekati predstojeću zimsku sezonu.