Radi unapređenja kvaliteta muže i čuvanja mlijeka, Ministarstvo privrede KS osiguralo 178.000 KM preduzeću „Butmir“

Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić i vršilac dužnosti direktora Kantonalnog javnog preduzeća Poljoprivredno dobro „Butmir“ Asad Jelešković potpisali su danas u prostorijama ovog preduzeća Sporazum o finansiranju projekta „Nabavka muzne opreme i laktofriza“.

„Vrijednost pomenute opreme je 178.000 KM, a njena nabavka će biti upotpunosti finansirana iz sredstava Ministarstva privrede KS“, naglasio je ministar Bašić, nakon potpisivanja.

Dodao je kako je današnje potpisivanje sporazuma ustvari potvrda uspostavljanja bliže saradnje između resornog ministarstva i ovog preduzeća.

Za naredni period najavio je i dodatno intenziviranje saradnje, jer su za sljedeću budžetsku godinu planirane određene investicije koje za cilj imaju dalji razvoj ovog poljoprivrednog dobra.

„Upotreba ove opreme značajno će doprinijeti unapređenju kvaliteta muže i čuvanja mlijeka do momenta njegove isporuke“, kazao je direktor Jelešković, ovom prilikom.

Zahvalio se Vladi, Ministarstvu i ministru Bašiću na konkretnoj podršci ovom najstarijem kantonalnom javnom preduzeću koje djeluje punih 126 godina.

Nakon potpisivanja, ministar Bašić i njegovi saradnici su u pratnji menadžmenta preduzeća obišli nedavno nabavljene laktofrize, prostor za čuvanje mlijeka te štale gdje su smještene muzne krave i telad.