Premijer Konaković i trgovinski savjetnik u Austrijskoj ambasadi Kupfer: Nastaviti uspješnu privrednu saradnju

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković primio je danas novoimenovanog trgovinskog savjetnika u Austrijskoj ambasadi Philippea Kupfera. Povod ove posjete bio je razgovor o privrednim potencijalima Kantona Sarajevo kao i o unapređenju privredne saradnje.

Premijer Konaković je istakao da su ekonomija, zapošljavanje i strane investicije prioriteti u radu Vlade KS, te je naglasio kako je prisutan trend rasta broja zaposlenih u realnom, odnosno smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru.

Istakao je da su turizam, drvnometalska industrija i IT sektor tri oblasti koje je ova Vlada prepoznala kao generatore razvoja u Kantonu Sarajevo kao i da su one u ekspanziji.

Dosadašnju saradnju sa austrijskim privrednicima ocijenio je izuzetno uspješnom te im je i ovom prilikom uputio poziv da nastave sa ulaganjima u naš kanton. Izrazio je spremnost Vlade da im u tom pogledu, u okviru svojih nadležnosti, pruži svu neophodnu podršku.

Savjetnik Kupfer je izvijestio premijera Konakovića da će krajem septembra ove godine biti upriličen dolazak većeg broja austrijskih privrednika u Sarajevo te ga je pozvao da prisustvuje zajedničkom sastanku.