Vlada Kantona Sarajevo

Predsjedavajući Skupštine Mirza Čelik zatražio od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS pojašnjenje posljednjih naredbi

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik zatražio je od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS pojašnjenje naredbi  koje je ovaj štab donio  12.10.2020.godine. Sadržaj dopisa upućenog Kriznom štabu prenosimo u nastavku.


"Usljed silnih nedoumica koje su se pojavile nakon donošenja novih naredbi od strane Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, a čemu svjedoči i veliki broja upita od strane građana, molim Vas da date pojašnjenje vezano za tačku 1. naredbe 62-20/2020 i tačku 1. naredbe 63-20/2020 od 12.10.2020.g.

Najviše upita se odnosi na okupljanje ljudi kako u zatvorenim tako i na otvorenim prostorima, odnosno, da pojasnite, da li tržni centri  krše ovu naredbu kao zatvoren prostor, bez obzira na kvadraturu prostora?

Na koji način gosti u ugostiteljskim objektima mogu konzumirati jelo i piće, a da ne krše gore navedenu naredbu? Ovo su samo neka od pitanja koja nisu do kraja precizirana i objašnjena javnosti.

Stoga Vas molim da hitno reagujete i date pojašnjenja u vezi navedenog", navedeno je u dopisu.