Vlada Kantona Sarajevo

Predsjedavajući Okerić: Očekujemo najoštriju kaznu za ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Delegacija Kantona Sarajevo, predvođena predsjedavajućim Skupštine Elvedinom Okerićem, danas je odala počast i položila cvijeće na  mjesto ubistva policijskih službenika Adisa  Šehovića i Davora Vujinovića u ulici Geteova do broja 1, kao i na mjesta njihovog ukopa na Šehidskom mezarju “Buća Potok” i groblju "Sveti Josip".

Policajci Šehović i Vujinović su ubijeni hicima iz automatske puške, prije četiri godine sprečavajući krađu automobila u naselju Alipašino Polje.

U ime Kantona Sarajevo, počast ubijenim policajcima su odali predsjedavajući Okerić, ministar unutrašnjih poslova Admir Katica, ministar za boračka pitanja Omer Osmanović i ministar kulture i sporta Samir Avdić.

“Danas obilježavamo tužnu, četvrtu godišnjicu od ubistva naših policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića koji su dali živote obavljajući svoju časnu dužnost, štiteći živote građana i njihovu imovinu. Očekujemo od nadležnih pravosudnih institucija da će ispuniti svoju zadaću i izreći najstrožiju kaznu za ova brutalna ubistva. Na nama ostaje da pamtimo djela i na dostojan način se sjećamo naših hrabrih, časnih policijskih službenika, ali i brinemo o njihovim porodicama”, izjavio je ovom prilikom predsjedavajući Okerić.

Ministar Katica je istakao da su policijski službenici Vujinović i Šehović ubijeni svirepo i kukavički, te da je od tog momenta svaki pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova  Kantona Sarajevo predano i neumorno radio na rasvjetljavanju ovog zločina.

Dodao je, također, kako se nada da će kazna za izvršenje ovih krivičnih djela  biti adekvatna.

“Neka je vječni rahmet i slava najboljima među nama, dragim Adisu i Davoru, uz obećanje da njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena”, poručio je ministar Katica.

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije KS Sadik Ećo je rekao da se svaki napad na policijskog službenika mora tretirati kao napad na državu, te je također apelirao na nosioce nadležnih pravosudnih institucija da se ova svirepa ubistva najoštrije sankcionišu.

U organizaciji Sindikata policije KS, danas  je uprličen i Memorijalni turnir u malom nogometu pod nazivom "Adis & Davor", kao i susret sa porodicama ubijenih policajaca.