Vlada Kantona Sarajevo

Predsjedavajući Konaković i ambasador države Palestine Namoora:Male,ali snažne zajednice mogu preživjeti u nepravednom svijetu

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković primio je danas u posjetu ambasadora države Palestine Rezeqa Namoora koji je izrazio svoju zahvalnost predsjedavajućem i građanima Sarajeva zbog njihove konstantne podrške palestinskom narodu.

Ovom prilikom, informisao je predsjedavajućeg Konakovića o aktuelnoj političkoj situaciji i svim poteškoćama sa kojima se svakodnevno susreću palestinski građani.

“Nažalost kao što ste upoznati u Palestini i dalje traje okupacija, uslijed čega je napredak otežan, gotovo onemogućen. Ograničena je sloboda uvoza i izvoza roba.  Svaki dan se dešavaju ubistva, konfiskacija imovine Palestinaca, ali se stalno prave i ilegalna izraelska naselja na Zapadnoj obali. Pregovori između Palestine i Izraela su u potpunosti obustavljeni, jer oni u suštini ne prihvataju nijedan naš prijedlog”, istakao je ambasador Namoora.

Dodao je kako je uprkos svim dešavanjima, njihov narod izuzetno jak i izdržljiv. To je narod koji voli život i učestvuje u svim aktivnostima onoliko koliko to može i sarađuje sa mnogim zemljama.

“Vi znate da smo mi imali sličnu sudbinu. Ovaj narod je kroz historiju prolazio kroz teška razdoblja, a u ovom posljednjem kojeg se sjećamo stradalo je mnogo naših hrabrih građana. Upravo zbog toga vjerujem, kao i vi, u unutrašnju snagu naroda, koji treba da radi na sebi. Da bude organizovan, obrazovan, da nema korupcije u našim redovima, da ljudi imaju iskrene odnose jedni prema drugima. I tako male, ali snažne zajednice mogu preživjeti u ovom nepravednom svijetu”, poručio je predsjedavajući Konaković.